Τα ντόνατς είναι αγαπημένη λιχουδιά όλων , ωστόσο η εκδοχή αυτή είναι χωρίς γλουτένη γεγονός
που την κάνει φιλική προς όσους έχουν δυσανεξία ή απλώς προσέχουν τη διατροφή τους !
[ingredients]
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το λάδι σ’ένα βαθύ τηγάνι (στους 190 C αν έχετε μαγειρικό θερμόμετρο). Θα χρειαστεί το λάδι να φτάνει τα 2,5-5 εκ. Όσο ζεσταίνεται το λάδι ετοιμάζετε το μείγμα για τα ντόνατς επιβλέποντας ωστόσο το λάδι.
- Σε μια κατσαρόλα βάζετε το νερό και το βούτυρο και φέρνετε σε βρασμό. Έπειτα αποσύρετε τη φωτιά.
- Προσθέστε στη κατσαρόλα το άμυλο πατάτας ,τη ζάχαρη , και το αλάτι. Ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να γίνει μια μπάλα και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
- Προσθέτετε τα αυγά (ένα τη φορά) και ανακατεύετε με ηλεκτρικό μίξερ. Χτυπάτε πολύ καλά μετά από κάθε προσθήκη.
- Ρίχνετε κουταλιές του γλυκού σε σχήμα μπάλας , λίγες κάθε φορά ,μέσα στο τηγάνι και τηγανίζετε. Τα ντονατς θα φουσκώσουν όσο μαγειρεύονται (το μέγεθος θα είναι περίπου 3,8 εκ.). Όσο μαγειρεύονται τα γυρίζετε μέχρι να γίνουν καφέ. Θα χρειαστούν περίπου 5 λεπτά για να μαγειρευτούν. Όταν είναι έτοιμα τα βάζετε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.
- Όσο είναι ζεστά τα πασπαλίζετε με ζάχαρη και κανέλα.
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: food.com
Διαφήμιση