Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Ντόνατς με γέμιση πραλίνας σοκολάτας

Μας το ζητήσατε επανειλημμένα και αποστολή μας ήταν να σας βρούμε μόνο τη καλύτερη συνταγή! Ορίστε λοιπόν, πώς θα δημιουργήσετε τα ντόνατς με γέμιση πραλίνας σοκολάτας που μόλις γευτείτε δε θα μπορείτε να μείνετε στη μια! 

Ντόνατς με γέμιση πραλίνας σοκολάτας

    • Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος8 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος18 Λεπτά
    • Μερίδες6

      Για τα Ντόνατς με πραλίνα σοκολάτας θα χρειαστείτε

      • 4 ‏Αυγά
      • 1 μπάρα ( 125 γραμμάρια ) ‏Βούτυρο ανάλατο
      • 1 κούπα ‏Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
      • 1 κούπα ‏Νερό
      • 2 κουταλιές της σούπας ‏Καστανή ζάχαρη
      • 1/4 ‏Αλάτι
      • 200 γραμμάρια ‏Νουτέλα (ζεστή)
      • ‏Λάδι για τηγάνισμα
      • ‏Ζάχαρη, κανέλα

      Εκτέλεση

      1

      Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά , λιώνετε μαζί το βούτυρο , τη ζάχαρη, το νερό και το αλάτι.

      2

      Μόλις βράσει βάλτε το όλο αλεύρι με τη μία.

      3

      Ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα συνέχεια μέχρι να γίνει μια στέρεη ζύμη-μπάλα που θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα.

      4

      Αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει για 5 λεπτά.

      5

      Χτυπάτε τα αυγά, 1 τη φορά. Προτού προχωρήσετε στο επόμενο αυγό πρέπει να έχει ομογενοποιηθεί πλήρως το προηγούμενο.

      6

      Μετά το 4ο αυγό η υφή της ζύμης θα έχει αλλάξει και θα έχει γίνει λεία.

      7

      Βάζετε το λάδι σε ένα βαθύ κατσαρολάκι και ετοιμάζεστε για το τηγάνισμα.

      8

      Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι παγωτού και με τη βοήθεια ενός άλλου κουταλιού βάζετε τη ζύμη σε σχήμα μπάλας στο κατσαρολάκι.

      9

      Τηγανίζετε για 7-8 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα ή μέχρι να εμφανιστεί μια «τομή» επάνω στα ντόνατς , γυρίζοντας τα συνέχεια.

      10

      Παράλληλα ετοιμάζετε ένα πιάτο με μπόλικη ζάχαρη και κανέλα.

      11

      Μόλις είναι έτοιμα τα στραγγίζετε με τρυπητή κουτάλα και κατευθείαν τα βάζετε στη ζάχαρη και την κανέλα και τα ρολάρετε.

      12

      Λιώνετε αρκετή ποσότητα πραλίνας σοκολάτας σε μπεν μαρί: σ’ένα κατσαρολάκι με λίγο βραστό νερό βάζετε από πάνω ένα ανοξείδωτο σκεύος. Προσέχετε το βραστό νερό να μην ακουμπάει τον πάτο του μπολ.

      13

      Με τη βοήθεια ενός κορνέ κάνετε μια τρύπα και τα γεμίζετε με πραλίνα σοκολάτας.

      14

      Κι όμως είναι αληθινό!

      Διαφήμιση

      ντόνατς με γέμιση πραλίνας

      Foodmaniacs.gr

      Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: twistedfood

      Δες και αυτή τη συνταγή!

      Διαφήμιση

      Σου προτείνουμε

      Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
      4 Σχόλια
      1. ιωαννα λέει

        ποσα γρ να ειναι το βουτυρο?

        1. Food Maniacs λέει

          Καλημέρα Ιωάννα , η δοσολογία στο βούτυρο είναι 125 γραμμάρια !

      2. Σταυρουλα λέει

        Να ρωτησω..οταν λετε 6-8 μεριδες ποσα ντονατσακια περιπου βγαινουν;

        1. Food Maniacs λέει

          Καλησπέρα Σταυρούλα!

          Βγαίνουν περίπου 6 ντονατς σε σχήμα μπάλας του τένις. 🙂

      Αφήστε μια απάντηση

      Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

      Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

      Send this to a friend