Ο… αλλιώτικος μπακλαβάς
Μπακλαβάς: Ένα γλυκό με ρίζες από τη Μέση Ανατολή, που αγαπούν μικροί και μεγάλοι!
Σίγουρα έχετε δοκιμάσει έστω μία φορά… Αυτή η συνταγή όμως που θα σας δείξουμε παρακάτω είναι λίγο διαφορετική και θεωρείται πρόδρομος του παραδοσιακού μπακλαβά. Πάμε να δούμε τη συνταγή!
[ingredients2]
[ingredients]
[ingredients3]
Εκτέλεση
- Ανακατεύετε όλα τα υλικά του φύλλου μαζί ρίχνοντας τόσο νερό όσο να επιτύχετε μια σφιχτή ζύμη.
- Την πλάθετε σε μπάλα και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
- Κατόπιν τη χωρίζετε στα τρία για να την ανοίξετε σε φύλλα. Στο μεταξύ ανακατεύετε όλα τα υλικά της γέμισης.
- Πάνω σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγετε τη ζύμη σε τρία φύλλα, στο μέγεθος του ταψιού.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
- Αλείφετε το ταψί με λάδι και απλώνετε μέσα το πρώτο φύλλο.
- Το αλείφετε με λάδι και ρίχνετε από πάνω το μισό μείγμα της γέμισης.
- Σκεπάζετε τη γέμιση με το δεύτερο φύλλο και το αλείφετε και αυτό με λάδι.
- Ρίχνετε από πάνω την υπόλοιπη γέμιση και τη σκεπάζετε με το τελευταίο φύλλο.
- Το λαδώνετε, το ραντίζετε με λίγο νερό και πασπαλίζετε με λίγο σουσάμι.
- Χαράζετε το γλυκό σε τετράγωνα ή σε ρόμβους και το ψήνετε στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά, μέχρι δηλαδή να ροδίσει.
- Το αφήνετε να κρυώσει και ετοιμάζετε το σιρόπι: βράζετε τη ζάχαρη με το νερό και το πετιμέζι για 6 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση.
- Προσθέτετε το λεμόνι και τέλος το μέλι.
- Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί μέσα στο σιρόπι.
- Περιχύνετε το κρύο γλυκό με καυτό σιρόπι και περιμένετε να το απορροφήσει εντελώς. Δεν το σκεπάζετε, για να μείνει τραγανό το φύλλο.
Πηγή: olivemagazine.gr
Διαφήμιση