Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Ομελέτα με ό,τι σου περίσσεψε

Η ομελέτα είναι ένα φαγητό που μπορεί να σώσει την κατάσταση! Είναι τόσο απλό: χτυπάς τα αυγά, ρίχνεις μέσα λαχανικά ή κρέας που έχει περισσέψει, και σε λιγότερο απο 10 λεπτά εχεις ένα φαγητό με υψηλή διατροφική αξία και πολλές γεύσεις μαζί!

Ομελέτα με ό,τι σου περίσσεψε

ομελέτα
  • Χρόνος Προετοιμασίας5 Λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος10 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος15 Λεπτά
  • Μερίδες7

    Για την ομελέτα θα χρειαστείτε

    • 6 μεγάλα ‏αυγά
    • 170 γρ. ψητά λαχανικά κομμένα σε κύβους
    • ½ κούπα μαγειρεμένη κόκκινη κινόα
    • 30 γρ. τυρί τριμμένο ή χοντροκομμένο
    • 1 κ. της σούπας μυρωδικά (θυμάρι/βασιλικό + σχινόπρασο)
    • Αλάτι, πιπέρι
    • Ελαιόλαδο.

    Εκτέλεση

    1

    Ανακατεύετε τα αυγά σας μέχρι να αφρατέψουν. Έπειτα προσθέτετε σε αυτά τα λαχανικά σας, την κινόα, το τυρί, τα μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι κι ανακατεύετε με μια σπάτουλα ώστε να ομογενοποιηθούν.

    2

    Περιχύνετε 1 αντικολλητικό τηγάνι με 1 κ. της σούπας ελαιόλαδο και το αφήνετε να ζεσταθεί. Στη συνέχεια ρίχνετε όλο το μείγμα σας με τα αυγά και μαγειρεύετε για 30 δευτερόλεπτα.

    3

    Χρησιμοποιόντας μια λαστιχένια σπάτουλα ανακατεύετε το μείγμα από την μέση προς τα έξω με κυκλικές κινήσεις και αφήνετε το μείγμα να μαγειρευτεί για 1 λεπτό μέχρι να δείτε τις άκρες ψημένες.

    4

    Στο σημείο αυτό κατεβάζετε την φωτιά σας, σηκώνετε το τηγάνι και το γυρνάτε διαγώνια ώστε να πέσει στο άδειο σημείο το αυγό που δεν έχει ψηθεί ακόμα. Το αφήνετε 5 λεπτά να μαγειρευτεί μέχρι οι άκρες να έχουν μαγειρευτεί και το κέντρο της ομέλετας να είναι ύγρο.

    5

    Σηκώστε το τηγάνι και κουνήστε το προς το μέρος σας και πίσω ώστε να αποκολληθεί η ομελέτα από το τηγάι. Κατόπιν, «καπακώστε» το τηγάνι με ένα πιάτο και γυρίστε ανάποδα σε αυτό το τηγάνι με την ομελέτα.

    6

    Απλώστε 1 κ. της σούπας ελαιόλαδο κι αφού ζεσταθεί, τότε τοποθετείστε την άψητη μεριά της ομελέτας για να ψηθεί για περίπου 3 λεπτά.

    7

    Τέλος, αφήνετε την ομελέτα να κρυώσει στο τηγάνι για 5 λεπτά κι έπειτα την τοποθετείτε σε ένα μεγάλο ξύλο κοπής.

    8

    Αλατωπιπερώνετε και σερβίρετε! Εναλλακτικά μπορείτε να την φυλάξετε και να την σερβίρετε την επόμενη μέρα.

    Διαφήμιση

    ομελέτα

    Με πληροφορίες από bonapettit

    Βαθμολόγησε τη συνταγή!

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend