Ορεολιχουδιές
Πρόκειται για τα γνωστά στα εξωτερικό Oreo churros τα οποία τρελαίνουν τους Αμερικάνους !
Μέχρι όμως να έρθουν στην Ελλάδα , αντί να τα βλέπουμε στις οθόνες και να μας τρέχουν τα σάλια μάθαμε να τα φτιάχνουμε μόνοι μας !
[ingredients]
Εκτέλεση
- Αρχικά σε 2 μπολ ξεχωρίζετε τα μπισκότα Όρεο από τη γέμιση και κάνετε πούδρα το μπισκότο στο μπλέντερ.
- Σε μια κατσαρόλα βάζετε το νερό και λίγο πριν αρχίσει να βράζει βάζετε το βούτυρο , και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά και φέρνετε σε βρασμό.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη πούδρα Όρεο , το αλεύρι και τα αυγά κι ανακατεύετε μέχρι να γίνει το μείγμα κρεμώδες.
- Βάζετε το μείγμα σε ένα κορνέ με στόμιο σε σχήμα αστεριού και φτιάχνετε σωληνάκια περίπου 10 εκ. , τα λεγόμενα churros.
- Μόλις φτάσουν στο επιθυμητό μήκος κόβετε με μαχαίρι την άκρη από τα κορνέ.
- Βάζετε τις λιχουδιές σας στο φούρνο για 30′ για να σφίξουν.
- Στη συνέχεια βάζετε αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι και λίγο πριν κάψει τα βάζετε να τηγανιστούν. Θέλουν 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Αφού τα στραγγίξετε , τα περνάτε αμέσως από ένα πιάτο στο οποίο έχετε βάλει ζάχαρη και κανέλα.
- Διαπερνάτε με ένα καλαμάκι το churro για να βάλετε τη γέμιση.
- Στη συνέχεια βάζετε τη γέμιση των Όρεο στα μικροκύματα για 15″ μέχρι να γίνει λεία.
- Στη συνέχεια βάζετε τη γέμιση στο κορνέ και γεμίζετε τις λιχουδιές σας !
- Έτοιμαα!!
Δείτε παρακάτω το βίντεο εκτέλεσης !
Πηγή : foodmaniacs, buzzfeed
Διαφήμιση