Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Παγωμένη κρέμα σαμπαγιόν με espresso

Η κρέμα σαμπαγιόν (Zabaglione ή Zabaione) είναι μια κλασική γλυκιά κρέμα ιταλικής προέλευσης η οποία συνήθως σερβίρεται ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου. Τυπικά αρωματίζεται με γλυκό κρασί Marsala, το οποίο έχει μια καραμελένια γεύση, ωστόσο μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλα κρασιά ή λικέρ αντίστοιχα. Σε αυτή την έκδοση χρησιμοποιείται καφές espresso και κονιάκ και η κρέμα παγώνει για μερικές ώρες ή για όλο το βράδυ. Είναι μια εύκολη συνταγή ώστε να φτιάξετε gelato στο σπίτι με μια αέρινη υφή.

Για την κρέμα σαμπαγιόν θα χρειαστείτε:

  • 6 ‏κρόκοι αυγών
  • 6 κ.σ. ‏ζάχαρη
  • 3/4 του φλ. ‏καφές espresso
  • 2 κ.σ. ‏κονιάκ
  • ‏κακάο, άχνη ζάχαρη για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1.  Τοποθετείτε τους κρόκους αυγόν σε ένα μεσαίο μπολ. Προσθέστε τη ζάχαρη και χτυπήστε με σύρμα για ένα λεπτό μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.
  2. Προσθέστε τον καφέ espresso και το κονιάκ , ανακατέψτε και τοποθετείστε το μπολ σε μπεν μαρί ( Βάζετε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά , γεμίζετε με νερό το 1/3 και περιμένετε να βράσει. Μόλις βράσει κατεβάζετε τη φωτιά ώστε το νερό να σιγοβράσει. Τοποθετείτε το μπολ με το μείγμα στο χείλος του. Σκοπός σας είναι το νερό που βράζει να μην ακουμπάει τη βάση του μπολ )
  3. Ανακατέψτε με σύρμα γρήγορα μέχρι το μείγμα να ζεσταθεί. Συνεχίστε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να αρχίσει να δένει. Μέτα από περίπου 2 λεπτά θα διπλασιαστεί σε όγκο και η υφή του θα μοιάζει με αυτή της σαντιγίς.
  4. Αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατέψτε για 1 λεπτό ακόμα.
  5. Βάζετε την κρέμα σε μπολ ή σε φλιτζάνια. Καλύπτετε με πλαστική μεμβράδη και τα αφήνετε να παγώσουν για μερικές ώρες ή για όλο το βράδυ.
  6. Βγάζετε από την κατάψυξη 10 λεπτά πριν σερβίρετε. Πασπαλίζετε με κακάο και άχνη ζάχαρη αν θέλετε.

Συνταγή για κρέμα σαμπαγιόν με espresso

foodmaniacs.gr

Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: ny

Πόσο σας άρεσε η συνταγή

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

Send this to a friend