Παγωμένη τερίνα με φρούτα
Φρουτώδης, κρεμώδης και άκρως εθιστική τερίνα με φρούτα!
[ingredients]
Εκτέλεση
- Θρυμματίζετε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν πούδρα. Έπειτα προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε ώστε να πάει παντού. Αφήνετε στην άκρη και απλώνετε σε μια μακρόστενη φόρμα πλαστική μεμβράνη και φροντίζετε ώστε να προεξέχει.
- Τοποθετείτε το μπισκότο στη φόρμα και το πιέζετε ώστε να είναι ομοιόμορφο. Χρησιμοποιείστε την βάση ενός ποτηριού για να βοηθηθείτε. Τέλος, τοποθετείστε τη στη κατάψυξη όσο φτιάχνετε την επόμενη στρώση.
- Χτυπήστε τη κρέμα σε απαλή σαντιγί και έπειτα ενσωματώστε το ζαχαρούχο γάλα. Βάλτε το μείγμα πάνω από τα μπισκότα και μεταφέρετέ το στην κατάψυξη.
- Σε ένα μπολ με νερό αφήνετε τη ζελατίνη να μαλακώσει για λίγα λεπτά. Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το νερό με τη ζάχαρη ώσπου να διαλύθει η ζάχαρη.
- Προσθέστε τον χυμό ροδιού και μόλις ζεσταθεί αρκετά προσθέστε τη ζελατίνη και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί.
- Αφήστε το μείγμα να κρυώσει. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα σμέουρα με ξύσμα πορτοκαλιού κι έπειτα ξεφλουδίζετε το εσωτερικό του πορτοκαλιού και προσθέστε το κι αυτό στο μπολ. Στο σημείο αυτό μπορείτε να βάλετε όποια φρούτα σας αρέσουν. Αποσύρετε την τερίνα από την κατάψυξη , απλώνετεε τα φρούτα πάνω από τη στρώση της κρέμας και περιχύνετε με το σιρόπι ζελατίνης.
- Αφήστε το μείγμα στην κατάψυξη για 4 ώρες. Σερβίρετε με λίγο ακομά ζαχαρούχο ή κρέμα ζαχαροπλαστικής αν σας αρέσει.
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: tastemade