Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

sexvibe

Διαφήμιση

Παγωμένο γλύκισμα σοκολάτας με ζαχαρούχο γάλα χωρίς ψήσιμο

Ένα άκρως δροσιστικό γλύκισμα σοκολάτας που με το που θα το βγάλετε από το ψυγείο δε θα μπορείτε να κρατηθείτε για να περιμένετε να… βάλετε το κομμάτι σας στο πιάτο!

Θα χρειαστείτε μόνο 4 υλικά και μπόλικη όρεξη για να το απολαύσετε.

Παγωμένο γλύκισμα σοκολάτας με ζαχαρούχο γάλα χωρίς ψήσιμο

    • Χρόνος Προετοιμασίας20 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος20 Λεπτά
    • Μερίδες12

      Για τα παγωμένο γλύκισμα θα χρειαστείτε

      Υλικά για τη βάση

      • 12 ‏μπισκότα oreo, θρυμματισμένα σε σκόνη στο μούλτι
      • 1/4 φλ. τσαγιού ‏βούτυρο, λιωμένο

      Υλικά για τη γέμιση

      • 170 γρ. ‏σοκολάτα κουβερτούρα (120 γρ. σε κομματάκια + 50 γρ. ολόκληρη χωριστά)
      • 450 γρ. ‏μαλακό τυρί κρέμα τύπου Philadelphia σε θερμοκρασία δωματίου
      • 1 κουτί (397 γρ.) ‏ζαχαρούχο γάλα
      • 1 φλ. τσαγιού ‏σαντιγί

      Εκτέλεση

      1

      Παίρνετε ένα τετράγωνο ταψάκι με διάμετρο βάσης 23 εκ. και το καλύπτετε με αλουμινόχαρτο ή χαρτί ψησίματος φροντίζοντας να προεξέχει 2-3 εκ. πάνω από το χείλος των τοιχωμάτων περιμετρικά.

      Για τη βάση

      2

      Θρυμματίζετε τα μπισκότα όρεο σε σκόνη στο μούλτι. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε να αναμιχθούν καλά. Στρώνετε ισομερώς το μείγμα στη βάση του ταψιού πιέζοντάς το ελαφρώς στη βάση. Το βάζετε στο ψυγείο.

      Για τη γέμιση

      3

      Κόβετε σε μικρά κομματάκια τα 120 γρ. κουβερτούρας και τα λιώνετε σε μπεν μαρί. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε το τυρί κρέμα και το χτυπάτε με το μίξερ να αφρατέψει.

      4

      Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και τη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και έχετε μια σοκολατένια κρέμα.

      5

      Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε τη σαντιγί και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις, με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

      6

      Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση, ισιώνετε την επιφάνεια και βάζετε το γλυκό σας στη κατάψυξη για 6 ώρες τουλάχιστον ή μέχρι να παγώσει καλά.

      7

      Αφήνετε την υπόλοιπη κουβερτούρα (50 γρ.) εκτός ψυγείου να μαλακώσει αρκετά.

      8

      Παίρνετε ένα αποφλοιωτή για λαχανικά και κόβετε φλούδες. 15 λ πριν σερβίρετε βγάζετε το γλυκό σας από τη κατάψυξη και το αφήνετε να μαλακώσει. Το ξεφορμάρετε με τη βοήθεια του αλουμινόχαρτου ή του χαρτιού ψησίματος που προεξέχει και τη μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος.

      9

      Τη κόβετε σε μικρά κομμάτια, γαρνίρετε με τις φλούδες σοκολάτας και σερβίρετε.

      Διαφήμιση

      pagwmeno_glykisma_sokolatas

      Πηγή: sintayes.gr

      Δες και αυτή τη συνταγή!

      Διαφήμιση

      Σου προτείνουμε

      Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

      Αφήστε μια απάντηση

      Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

      additional reading kirmiziyilan.com
       
      Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
      Send this to a friend