Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Παγωμένο γλυκό με γιαούρτι με μούρα

Το παγωμένο γλυκό με γιαούρτι με μούρα είναι μια δροσερή εναλλακτική για να σερβίρετε στην παρέα σας.

[ingredients]

Εκτέλεση

  1. Βάζετε λαδόκολλα σε μια μακρόστενη φόρμα 23×10 αφήνοντας λίγη να εξέχει.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι με το μέλι και το χύμο λεμονιού σε ένα μεγάλο μπολ κι αφήνετε στην άκρη.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τα ασπράδια αβγού, το κρεμόριο και το αλάτι και το βάζετε πάνω σε ένα κατσαρολάκι που βράζει κάνοντας έτσι ένα μπεν μαρί. Προσέχετε το νερό που βράζει να μην ακουμπάει τον πάτο του μπολ. Ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να ζεσταθεί για 3-4 λεπτά.
  4. Αποσύρετε το μπολ από τη θερμότητα και χτυπάτε με το μίξερ χειρός το μείγμα σε μέτρια ταχύτητα για 5-7 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
  5. Ενσωματώνετε το χτυπημένο αυγό στο μείγμα με το γιαούρτι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Χρησιμοποιείστε μια μαρίζ για να διευκολυνθεί η διαδικασία.
  6. Προσθέστε το 1/2 μείγμα του γιαουρτιού στη φόρμα με τη λαδόκολλα.
  7. Απλώστε 1 στρώση από μούρα, φυστίκια και ξύσμα λεμονιού.
  8. Καλύπτετε με το υπόλοιπο μείγμα γιαουρτιού.
  9. Με ένα κουτάλι λειένετε την επιφάνεια και αφήνετε στη κατάψυξη για 2-3 ώρες ή μέχρι να σφίξει αρκετά.
  10. Γυρίζετε την φόρμα ανάποδα στην πιατέλα που θα σερβίρετε και γαρνίρετε με ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μούρα και μέλι αν θέλετε.
  11. Καλή απόλαυση!

pagwmeno-glyko-giaourti-foodmaniacs

Συνταγή για παγωμένο γλυκό με γιαούρτι και μούρα

foodmaniacs.gr

Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: tastemade

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend