Πρόκειται για ένα από τα πιο ξεχωριστά και νόστιμα παγωτά που έχετε δοκιμάσει! Μπορείτε να το απολαύσετε μόνο του ή παρέα με άλλα επιδόρπια όπως τάρτες, μιλφέιγ, μηλόπιτες και ό,τι άλλο σας αρέσει.
[ingredients]
Εκτέλεση
- Βάζετε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τη σκόνη γάλακτος, τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, την κανέλα και ανακατεύετε ανακατεύετε μέχρι να πάρουν μια βράση.
- Βάζετε τα αβγά σε ένα μεγάλο μπολ, τα χτυπάτε καλά, προσθέτετε το μείγμα που έχετε ήδη βράσει και ανακατεύετε.
- Ρίχνετε ξανά όλο το μείγμα στην κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά προκειμένου να παστεριωθούν τα αβγά.
- Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σκεπάζετε το μείγμα με μεμβράνη, η οποία θα πρέπει να εφάπτεται με την επιφάνεια του, και το αφήνετε στο ψυγείο έως ότου κρυώσει.
- Όταν κρυώσει καλά το μείγμα το βάζετε στην παγωτομηχανή μέχρι να πήξει και το συντηρείτε στην κατάψυξη μέχρι να σερβίρετε.
Πηγή: olivemagazine.gr