Παγωτό κανέλας σάντουιτς
Σας αρέσει η κανέλα ; Θέλετε ένα υπέρτατο γλυκό που θα κλείσει στόματα ; Νομίζουμε ότι σας ενδιαφέρει !
[ingredients]
Εκτέλεση
Για τη βάση
- Βάζετε στο μπλέντερ τα δημητριακά ή τα μπισκότα μέχρι να γίνουν πούδρα.
- Εναλλακτικά εκτελείτε τη γνωστή διαδικασία με τη σακούλα που κλείνει αεροστεγώς όπου τοποθετείτε τα δημητριακά ή τα μπισκότα και περνάτε από πάνω έναν πλάστη ή ένα μπουκάλι κρασιού.
- Προσθέτετε το βούτυρο κι ανακατεύετε.
- Η υφή θα είναι σαν βρεγμένη άμμος.
Στήστε το παγωτό
- Βάζετε τη μισή ποσότητα από την βάση σε ένα ταψί με αποσπώμενη βάση.
- Από πάνω μια στρώση παγωτού , περίπου 1 κούπα.
- Το στρώνετε με μια μαρίζ.
- Προσθέτετε τη καραμέλα γάλακτος.
- Πασπαλίστε με την υπόλοιπη βάση και προσεκτικά πιέστε προς τα κάτω με τα χέρια σας.
- Απλώνετε όσο παγωτό έχει μείνει από πάνω.
- Καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στη κατάψυξη για 6 ώρες ή για όλη τη νύχτα.
- Όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε χαράζετε γύρω από τη φόρμα για να ξεφορμαριστεί πιο εύκολα το παγωτό.
- Αφού το ξεφορμάρετε βγάζετε την πλαστική μεμβράνη και γαρνίρετε με dulce de leche
- Διακοσμείτε με δημητριακά/ μπισκότα κανέλας.
Πηγή : delish.com