Πρόκειται για ένα σνακ που αγαπάμε εδώ στο foodmaniacs.gr και σκεφτήκαμε
να μοιραστούμε αυτή τη σπέσιαλ συνταγή για το πως να φτιάξετε παγωτό σάντουιτς !!
[ingredients]
[ingredients2]
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 C.
- Απλώνετε το παγωτό σε ταψί στο οποίο έχετε απλώσει λαδόκολλα. Πρέπει να έχει πάχος 2,5 εκ. Το αφήνετε να παγώσει μέχρι να γίνει στέρεο.
- Βάζετε σ’ένα μπολ το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι, το λιωμένο βούτυρο, τη καστανή ζάχαρη, τη κρυσταλλική ζάχαρη, το αυγό, τη βανίλια κι ανακατεύετε με ένα σύρμα.
- Προσθέτετε τη κουβερτούρα σε σταγόνες και πλάθετε λίγο με τα χέρια σας τη ζύμη.
- Την τοποθετείτε σ’ένα μικρό τετράγωνο ταψί με λαδόκολλα και το ψήνετε για 15 λεπτά.
- Αφού το αφήσετε να κρυώσει κόβετε σε 8 κομμάτια και τα χωρίζετε.
- Βγάζετε το παγωτό και το κόβετε σε 6 κομμάτια και το ξαναβάζετε στη κατάψυξη.
- Λιώνετε τη σοκολάτα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί.
Συναρμολόγηση των σάντουιτς.
- Παίρνετε ένα κομμάτι μπισκότου , από πάνω προσθέτετε ένα παραλληλόγραμμο παγωτού και βάζετε από πάνω άλλο ένα κομμάτι μπισκότου στη μια πλευρά του παγωτού.
- Βουτάτε την άλλη πλευρά στη σοκολάτα.
- Βάζετε τα σάντουιτς σ’ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνετε να παγώσουν μέχρι να είναι στέρεα.
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: tastemade.com
Διαφήμιση