Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Πανακότα με κόκκινα φρούτα

Πρόκειται για την αγαπημένη μας συνταγή. Πρώτον γιατί η γεύση της είναι σαν «επαγγελματική πανακότα».

Δεύτερον γιατί γίνεται πανεύκολα και τρίτον γιατί είναι άκρως εντυπωσιακή. Τί παραπάνω να ζητήσει μια νοικοκυρά; 

[ingredients]

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπωλ χτυπήστε ελαφρά με το χέρι τη μισή κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να φουσκώσει λίγο
  2. .Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεστάνετε λίγο την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος.
  3. Σε ένα βαθύ πιάτο μουσκέψτε τις ζελατίνες σε κρύο νερό και όταν μαλακώσουν ρίξτε τις μέσα στη ζεστή κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε να διαλυθούν.
  4. Προσοχή η κρέμα πρέπει να είναι ελαφρώς ζεστή, δεν θα πρέπει να βράσει.
  5. Αναμείξτε τις κρέμες γάλακτος και προσθέστε και τη βανίλια. Ανακατέψτε να αναμειχθούν όλα τα υλικά μαζί και βάλτε την πανακότα σε μια φόρμα και στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
  6. Για να φτιάξετε τη σάλτσα βάλτε σε μία κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη και σε μέτρια φωτιά ανακατέψτε να διαλυθεί η ζάχαρη. Ρίξτε τα κόκκινα φρούτα και αφήστε 5 λεπτά τη σάλτσα να βράσει.
  7. Διαλύστε το νισεστέ σε λίγο κρύο νερό και βάλτε το και αυτό στην κατσαρόλα. Αφήστε όλα μαζί τα υλικά να βράσουν για ακόμη 1- 2 λεπτά για να δέσει η σάλτσα.Αφήστε την να κρυώσει.
  8. Προσεκτικά αναποδογυρίστε την πανακότα σε μια πιατέλα και περιχύστε την με τη σάλτσα.
  • Αν χρησιμοποιήσετε μεταλλική φόρμα, για να βγει εύκολα η πανακότα, βυθίστε την για πάρα πολύ λίγο σε ζεστό νερό.

-Η σάλτσα όταν κρυώσει γίνεται πιο πηκτή. Επίσης πρέπει να είναι πυκνόρευστη. Όταν λοιπόν τη φτιάχνετε, αν νομίζετε ότι δεν είναι αρκετά πηκτή, απλώς προσθέστε λίγο ακόμη νισιστέ. Μην παρασυρθείτε όμως, γιατί θα βγει ζελέ!

Πανακότα με κόκκινα φρούταΠηγή: yumm

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend