Συνταγή για pancakes με καρδιά πραλίνας σοκολάτας
Ο τίτλος τα λέει όλα… Η απόλυτη συνταγή για Pancakes! Η αίσθηση του pancake να λιώνει στο στόμα και να απελευθερώνεται η πραλίνα σοκολάτας είναι ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.
Αν σου αρέσουν τα pancakes και η πραλίνα τότε πρέπει να δοκιμάσεις τα μίνι pancakes γεμιστά με Nutella! Για πιο υγιεινή επιλογή προτείνουμε τα pancakes με 2 μόνο υλικά, ενώ όσοι δε θέλουν πολλές ετοιμασίες η συνταγή για τέλεια pancakes με ελάχιστες θερμίδες είναι ιδανική!
Συνταγή για pancakes με καρδιά πραλίνας σοκολάτας

- Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος15 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος30 Λεπτά
- Μερίδες4
Για τη συνταγή για pancakes με πραλίνα σοκολάτας θα χρειαστείτε
Υλικά για τις στερεές παρασκευές
- 1 1/2 κούπα Αλεύρι
- 3 κ.γ. Baking powder
- 4 κ.σ. Ζάχαρη
- 1 πρέζα Αλάτι
Υλικά για τις υγρές παρασκευές
- 1 Αυγό
- 1 κούπα + 2 κ.σ. (χρησιμοποιήσαμε χαμηλών λιπαρών) Γάλα
- 1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
Υλικά για τις υπόλοιπες παρασκευές
- 10-14 κ.σ. Πραλίνα σοκολάτας
- 1 κ.γ. χωρισμένο (2 x ½ κ.γ.) Βούτυρο
- Φράουλες σε φέτες για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Για τους παγωμένους δίσκους πραλίνας σοκολάτας
Σ΄ένα ταψί βάζετε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Βάζετε 1-2 κ.σ. πραλίνας σοκολάτας στο ταψί και απλώνετε ώστε να έχουν διάμετρο 2½» / 6 εκ. και πάχος ⅕» / ½ εκ. ( βλέπε έξτρα πληροφορίες 1 ↓ ). Φτιάχνετε 7 δίσκους.
Βάζετε το ταψί στη κατάψυξη για να σφίξει η πραλίνα σοκολάτας για 1-1/2 ώρα.
Βγάλτε το αντικολλητικό χαρτί αλλά διατηρείστε τους δίσκους στο ψυγείο καθώς ξεπαγώνουν γρήγορα.
Για τα pancakes
Βάζετε τα στέρεα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύετε με σύρμα.
Κάνετε μια λακούβα στο κέντρο και τοποθετείτε μέσα σε αυτή τα υγρά υλικά. Ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να αναμειχθούν και να μην υπάρχουν σβόλοι ( σταματάτε το ανακάτεμα μόλις γίνει λείο , μην ανακατέψετε πολύ )
Λιώνετε 1/2 κ.γ. βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει σκουπίστε το τηγάνι με απορροφητικό χαρτί ( βλέπε έξτρα πληροφορίες 2 ↓ ).
Μόλις αρχίσετε το τηγάνισμα βγάζετε 3 δίσκους από τη κατάψυξη ( βλέπε έξτρα πληροφορίες 3 ↓ ).
Βάζετε 1/4 της κούπας του μείγματος στο τηγάνι. Δουλεύοντας γρήγορα βάζετε 1 δίσκο πραλίνας σοκολάτας στη μέση του pancake και το καλύπτετε με ποσότητα από το μείγμα ( βλέπε έξτρα πληροφορίες 4 ↓ ).
Μόλις εμφανιστούν φουσκάλες στις άκρες (περίπου στα 2 λεπτά ψησίματος) σηκώστε της άκρη για να σιγουρευτείτε ότι η κάτω πλευρά έχει πάρει ένα χρυσό χρώμα.
Επαναλάβετε τη διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα. Μετά το 3ο ή 4ο pancake βάλτε κι άλλο βούτυρο. Το μείγμα βγάζει συνήθως 7 τηγανίτες αλλά ορισμένες φορές μπορεί να βγουν 6 – εξαρτάται η ποσότητα που θα βάλετε για να καλύψετε τους δίσκους πραλίνας σοκολάτας.
Σερβίρονται ζεστά με φέτες φράουλας (προαιρετικά).
Διαφήμιση
‘Εξτρα πληροφορίες
- Μην κάνετε τους δίσκους πραλίνας πολύ λεπτούς γιατί θα σπάσουν όταν θα τους χρησιμοποιείσετε. Ωστόσο μη τους κάνετε πολύ μεγάλους , αλλιώς θα ξεχειλίσουν από το pancake όταν θα το μαγειρεύετε.
- Το μυστικό για να βγεί το πρώτο pancake χρυσό και καλοψημένο και όχι να πάει χαμένο όπως συμβαίνει συνήθως είναι το να σκουπίσετε το περίσσιο βούτυρο απ’το τηγάνι.
- Οι δίσκοι πραλίνας μαλακώνουν πολύ γρήγορα. Πρέπει να μείνουν σφιχτοί ώστε να μπορείτε να τους δουλέψετε. Εμείς δουλέψαμε με 2 δόσεις – βγάζετε 3 δίσκους πραλίνας απ’τη κατάψυξη , μαγειρεύετε 3 pancakes και επαναλαμβάνετε. Παρατηρήσαμε ότι μόλις φτάναμε στο 4ο οι δίσκοι πραλίνας άρχισαν να μαλακώνουν.
- Χρησιμοποιήσαμε μια μεζούρα 1/4 της κούπας και τη γεμίσαμε μέχρι τα 2/3 και στη συνέχεια το ρίξαμε πάνω απ’τον δίσκο πραλίνας. Δε χρειάζεται να βάλετε ακριβώς 1/4 της κούπας για να τον καλύψετε , το pancake γίνεται πολύ μεγάλο και πλατύ. Χρησιμοποείστε την άκρη της κούπας για να απλώσετε το μείγμα πάνω από τον δίσκο πραλίνας. Πρέπει να δουλέψετε γρήγορα γιατί μόλις ο δίσκος πραλίνας τοποθετηθεί στο pancake θα λιώσει γρήγορα και θα είναι πολύ δύσκολο να απλωθεί το μείγμα από πάνω.
- Αν ξεχειλίσει πραλίνα από ένα pancake στο τηγάνι σκουπίστε τη πριν προχωρήσετε στο επόμενο. Ειδάλλως το επόμενο pancake θα έχει καμένα υπολείμματα πραλίνας πάνω του.
Πηγή: foodmaniacs
Mε έμπνευση και φωτογραφία από: ,recipetineats
Διαφήμιση