Pancakes Κέικ Καρότου Συνταγή
Μια συνταγή για Pancakes κέικ καρότου απόλυτα γευστική και συνυφασμένη με την απόλαυση! Τα μπαχαρικά σε αυτά τα pancakes οδηγούν κατευθείαν στη γεύση του κέικ καρότου. Περιχύνονται από ένα λεπτό γλάσο και επικαλύπτονται από σταφίδες, νιφάδες καρύδας, ξηρούς καρπούς και γλασέ τζίντζερ.
Pancakes Κέικ Καρότου Συνταγή
- Χρόνος Προετοιμασίας35 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος5 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος40 Λεπτά
- Μερίδες8 pancakes
Για τα pancakes κέικ καρότου θα χρειαστείτε
Υλικά για τα pancakes
- 1 ¼ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ½ κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
- ½ κουταλιά του γλυκού μπαχαρικό κολοκύθας
- ½ κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα
- ¼ κουταλιά του γλυκού μαγειρικό αλάτι
- 1 φλιτζάνι πλήρες ξινόγαλο
- ¼ φλιτζάνι πακεταρισμένα ελαφριά καστανή ζάχαρη
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- ¾ φλιτζάνι ψιλοτριμμένο καρότο
- 3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
Υλικά για το γλάσο
- 85 γραμμάρια τυρί κρέμα, που έχει μαλακώσει
- 1 κουταλιά της σούπας πλήρες γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
- ½ κουταλιά του γλυκού εκχείλισμα βανίλιας
Υλικά για τη γαρνιτούρα
- 3 κουταλιές της σούπας χρυσές σταφίδες
- 3 κουταλιές της σούπας ψημένα ψιλοκομμένα πεκάν ή καρύδια
- 3 κουταλιές της σούπαςς ψημένες νιφάδες καρύδας χωρίς ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο γλασέ τζίντζερ (προαιρετικό)
Εκτέλεση
Ετοιμάστε τα Pancakes:
Χτυπήστε μαζί αλεύρι, μαγειρική σκόνη, κανέλα, μπαχαρικό κολοκύθας, μαγειρική σόδα και αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέστε ξινόγαλο, καστανή ζάχαρη, αυγό και βανίλια. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέστε καρότα και λιωμένο βούτυρο μέχρι να αναμειχθούν κατάλληλα. Αφήστε το παράμερα.
Ετοιμάστε το γλάσο:
Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε μαζί τυρί κρέμα, γάλα, ζάχαρη άχνη και βανίλια μέχρι να μαλακώσει. Αφήστε το παράμερα.
Ετοιμάστε τη γαρνιτούρα:
Σε ένα μικρό μπολ. ανακατέψτε μαζί σταφίδες, πεκάν, καρύδα και τζίντζερ, αν επιθυμείτε. Αφήστε το παράμερα.
Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή μαγειρική πλάκα σε μέτρια φωτιά. Αλείψτε το τηγάνι ή τη μαγειρική πλάκα με βούτυρο.
Δουλεύοντας εναλλάξ, ρίξτε με το κουτάλι ¼ φλιτζάνι από το μείγμα που φτιάξατε στα βήματα 1-3 ανά pancake στο τηγάνι, μένοντας σίγουροι ότι δε γεμίζετε υπερβολικά το τηγάνι.
Μαγειρέψτε μέχρι να ξεκινούν να σχηματίζονται φούσκες στην επιφάνεια των pancakes και οι άκρες να μοιάζουν ξερές, για 2 με 3 λεπτά.
Αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε μέχρι να αφρατέψουν και να είναι ελαφρά σταθερά, για περίπου 1 λεπτό. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα που φτιάξατε στα βήματα 1-3, προσθέτοντας βούτυρο και προσαρμόζοντας τη φωτιά, όσο χρειάζεται.
Χωρίστε τα pancakes ομοιόμορφα σε 4 πιάτας. Περιχύστε τα pancakes ομοιόμορφα με γλάσο και πασπαλίστε ομοιόμορφα με τη γαρνιτούρα.
Με έμπνευση και φωτογραφίες από: allrecipes.com