Τα αγαπημένα σας pancakes σε μια αλμυρή έκδοση που δε θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο !
[ingredients]
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε το καλαμποκόψωμο, το αλεύρι, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, το πιπέρι και το αβγό.
- Βάζετε τα κολοκύθια σε χαρτί κουζίνας και τα στραγγίζετε από τα επιπλέον υγρά.
- Ζεσταίνετε το φυτικό λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Ανακατεύετε τα κολοκυθάκια με το μείγμα του καλαμποκόψωμου.
- Ρίχνετε στο τηγάνι το μείγμα με τα κολοκυθάκια, λίγο-λίγο κάθε φορά, και πιέζουμε για να γίνουν επίπεδα.
- Μαγειρεύετε για 3-4 λεπτά από κάθε μεριά μέχρι να ροδίσουν και σταγγίζετε σε χαρτί κουζίνας.
- Ανακατεύετε το ελαιόλαδο με την κάπαρη και το φρέσκο χυμό λεμονιού.
- Προσθέτετε τη μοτσαρέλα και τα μυρωδικά.
- Πασπαλίζετε τις τηγανίτες με το μείγμα και σερβίρετε με αβοκάντο (προαιρετικά).
Πηγή : dimitrisskarmoutsos.gr