Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

sexvibe

Διαφήμιση

Pancakes με κολοκυθάκι, μοτσαρέλα και μυρωδικά

Τα αγαπημένα σας pancakes σε μια αλμυρή έκδοση που δε θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο ! 

Για της τηγανίτες

  • 1/2 φλιτζάνι ‏Καλαμποκόψωμο, ψιλοτριμμένο
  • 1/4 του φλιτζανιού ‏Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ‏Ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ‏Αλάτι χοντρό
  • 3/4 της κουταλιάς του γλυκού ‏Baking powder
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ‏Πιπέρι
  • 1 ‏Μεγάλο αβγό χτυπημένο
  • 3 ‏Μέτρια κολοκυθάκια χοντροτριμμένα
  • 1/2 φλιτζάνι ‏Φυτικό λάδι
  • 1 κουταλάκι της σούπας ‏Κάπαρη στραγγισμένη
  • 1 κουταλάκι της σούπας ‏Φρέσκος χυμός λεμονιού
  • 225 γραμμάρια ‏Μοτσαρέλα στραγγισμένη
  • 1/2 φλιτζάνι ‏Μυρωδικά (μαϊντανό, βασιλικό, δυόσμο), χοντροκομμένα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το καλαμποκόψωμο, το αλεύρι, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, το πιπέρι και το αβγό.
  2. Βάζετε τα κολοκύθια σε χαρτί κουζίνας και τα στραγγίζετε από τα επιπλέον υγρά.
  3. Ζεσταίνετε το φυτικό λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  4. Ανακατεύετε τα κολοκυθάκια με το μείγμα του καλαμποκόψωμου.
  5. Ρίχνετε στο τηγάνι το μείγμα με τα κολοκυθάκια, λίγο-λίγο κάθε φορά, και πιέζουμε για να γίνουν επίπεδα.
  6. Μαγειρεύετε για 3-4 λεπτά από κάθε μεριά μέχρι να ροδίσουν και σταγγίζετε σε χαρτί κουζίνας.
  7. Ανακατεύετε το ελαιόλαδο με την κάπαρη και το φρέσκο χυμό λεμονιού.
  8. Προσθέτετε τη μοτσαρέλα και τα μυρωδικά.
  9. Πασπαλίζετε τις τηγανίτες με το μείγμα και σερβίρετε με αβοκάντο (προαιρετικά).

zucchinifritters

Πηγή : dimitrisskarmoutsos.gr

 

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

additional reading kirmiziyilan.com
 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend