Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Πανεύκολα ρολάκια μπανάνας με φυστικοβούτυρο

Το γαλλικό τοστ είναι από τα πιο διάσημα γλυκίσματα παγκοσμίως. Όχι μόνο λόγω της λαχταριστής του γεύσεις αλλά και του ότι είναι πολύ εύκολο στο να το ετοιμάσετε! Ο συνδυασμός της μπανάνας με το φυστικοβούτυρο εκτός από απόλυτα ταιριαστός, είναι και υγιεινός. Εσείς ακόμα να το δοκιμάσετε;

Για τα ρολάκια μπανάνας με φυστικοβούτυρο θα χρειαστείτε

  • 2 ‏αυγά
  • 3 κ.σ. ‏γάλα
  • 1 κ.γ. ‏κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. ‏κανέλα
  • 8 φέτες ‏ψωμί του τοστ ολικής άλεσης
  • ‏Φυστικοβούτυρο
  • ‏Μπανάνες
  • 1 κ.σ. ‏ανάλατο βούτυρο
  • ‏Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα στο τέλος
  • ‏Σιρόπι αγαύης (εφόσον σας αρέσει και το θέλετε)

Εκτέλεση

  1. Χτυπήστε τα αυγά και το γάλα μαζί. Προσθέστε την κρυσταλλική ζάχαρη και την κανέλα και ανακατέψτε πολύ καλά.
  2. Αφαιρέστε τις κόρες από τα ψωμιά και πλάστε κάθε κομμάτι ώστε να γίνει όσο πιο λεπτό γίνεται.
  3. Αλείψτε 2 κ.γ. φυστικοβούτυρο σε κάθε φέτα.
  4. Τοποθετήστε τις ψιλοκομμένες μπανάνες δίπλα δίπλα σε κάθε φέτα που έχετε αλείψει προηγουμένως με το φυστικοβούτυρο και ύστερα τυλίξτε σε ρολά κάθε φέτα.
  5. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  6. Παίρνετε πρώτα τα μισά ρολάκια, τα βουτάτε στο μείγμα με το αυγό και το γάλα και κατόπιν τα ρίχνετε στο τηγάνι και τα αφήνετε μέχρι να αποκτήσουν καφέ χρώμα και στις δύο τους πλευρές. Συνεχίστε ύστερα με τις υπόλοιπες φέτες.
  7. Πασπαλίστε κατόπιν τις φέτες με την άχνη ζάχαρη και σερβίρετε τις μαζί με σιρόπι αγαύης.

Μπορείτε να δείτε αν θέλετε το βίντεο της συνταγής παρακάτω:

rolakia_bananas_me_fystikoboutyro

Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: tiphero.com

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend