Πανεύκολα ρολάκια με λουκάνικα
Μια εύκολη συνταγή για όλη την οικογένεια. Τα ρολάκια με λουκάνικα μπορούν να φαγωθούν είτε ζεστά είτε παγωμένα κατευθείαν από το ψυγείο.
Για τα ρολάκια με λουκάνικα
- 4 φύλλα σφολιάτας
- 500 γρ. κιμά λουκάνικο
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 3 φλιτζάνια τριμμένη φρυγανιά
- 1 κρεμμύδι μέτριο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
- 1 1/2 φλιτζάνια νερό
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 αυγό χτυπημένο
- 30 γρ. σουσάμι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220C.
- Κόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μικρά κομματάκια και τηγανήστε τα μέχρι να μαλακώσουν.
- Θρυμματίστε τις φρυγανιές.
- Τοποθετήστε τους 2 κιμάδες, τα κρεμμύδια με το σκόρδο και τις φρυγανιές σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά.
- Διαλύστε το ζωμό κοτόπουλου σε καυτό νερό και ύστερα προσθέστε το κρύο 1 & 1/2 φλιτζάνι με το κρύο νερό.
- Ανακατέψτε καλά.
- Κόψτε τα φύλλα σφολιάτας στη μέση, γεμίστε το κάθε κομμάτι με το μείγμα και ύστερα κλείστε τα καλά κάνοντάς τα ρολά.
- Κόψτε ξανά τα ρολά που φτιάξατε στη μέση ώστε να δημιουργήσετε μικρότερα ρολάκια.
- Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί που έχετε τοποθετήσει στον πάτο του λαδόκολλα.
- Γλασάρετε τα ρολάκια με το χτυπημένο αυγό και ύστερα ρίξτε πάνω τους το σουσάμι.\
- Ψήστε τα ρολάκια στους 220C για 30 λεπτά.
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: bestrecipes.com.au
Διαφήμιση