Πανεύκολα ταρτάκια με καρύδα, γεμιστά με μαρμελάδα
Κάθε μπουκιά και απόλαυση! Τα συγκεκριμένα ταρτάκια είνα πολύ εύκολα, αρκετά γρήγορα και μοναδικα γευστικά! Ο δε συνδυσμός της τριμμένης καρύδας με τα υπόλοιπα συστατικά θεσπέσιος.
[ingredients]
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190C. Ετοιμάζεται 16-18 φορμάκια για ταρτάκια.
- Κοσκινίζετε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ. Προσθέστε το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια προσθέστε τον κρόκο και ενώ ανακατεύετε ρίχνετε τόσο νερό όσο χρειαστεί για να σχηματιστεί η ζύμη σας.
- Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγετε τη ζύμη με έναν πλάστη και κατόπιν κόψτε μεγάλα στρογγυλά κομμάτια τα οποία και θα βάλετε στα φορμάκια σας (ένα στη βάση κάθε φόρμας). Τέλος ρίξτε λίγη μαρμελάδα στο κέντρο κάθε φόρμας, πάνω από τη ζύμη σας.
- Για τη γέμιση, ανακατεύετε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτετε το αυγό και χτυπάτε καλά το μείγμα σας. Κατόπιν ρίχνετε στο μείγμα την καρύδα και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο και και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά (μπορείτε να προσθέσετε και λίγο νερό αν πιστεύετε ότι χρειάζετε).
- Παίρνετε κουταλιές από το μείγμα σας και τις βάζετε στις φόρμες ώστε να γεμίσουν. Αφού καλυφθούν όλες οι φόρμες, τις τοποθετείτε στο φούρνο για να ψηθούν περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι η κορυφή να αποκτήσει ένα χρυσοκαφέ χρώμα.
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: bestrecipes.com.au