Μια πανεύκολη συνταγή για τις αγαπημένες μας τυροκροκέτες. Με διαφορετικά τυριά ιδανικές για να συνοδεύουν το κυρίως πιάτο σας ή το ουζάκι σας! 🙂
Πανεύκολες τυροκροκέτες 3 τυριών
- Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος5 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος20 Λεπτά
- Μερίδες14
Για τις πανεύκολες τυροκροκέτες θα χρειαστείτε
- 100 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 130 γρ. γκούντα τριμμένο
- 100 γρ. ώριμο τσένταρ, ή Ρεγκάτο, ή γραβιέρα
- 1 αυγό
- 1 ασπράδι αυγού
- 40 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.σ. γάλα
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλεύρι για αλεύρωμα
- σπορέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μέτριο μπολ βάζετε όλα τα υλικά, πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν.
Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 45 λ. για να σφίξει η ζύμη και να τη πλάσετε σε μπαλάκια.
Βγάζετε το μείγμα από το ψυγείο το πλάθετε σε 14-15 μπάλες.
Σε ένα ρηχό πιάτο ρίχνετε αλεύρι, τις αλευρώνετε και τις τινάζετε για να φύγει το πλεονάζον αλεύρι.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, αρκετό σπορέλαιο και τηγανίζετε σε παρτίδες τις τυροκροκέτες μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
Τις αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα από το τηγάνι και τις αφήνετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρετε τις τυροκροκέτες όσο είναι ακόμα ζεστές για να τις απολαύσετε με λιωμένα τυριά.
Προαιρετικά περιχύστε τες με χυμό λεμονιού.
Οι φωτογραφίες ανήκουν στο: limnosnea.gr
Με έμπνευση από: tastycooking.gr & mygreekdish.com
Τι ποσότητα πατάτας αναλογεί σε αυτό το μείγμα;
Καλησπέρα Ελένη, η συγκεκριμένη συνταγή δεν χρειάζεται πατάτα!