Πεντανόστιμη και πολύ εύκολη φουντουκόπιτα από τον αγαπημένο Στέλιο Παρλιάρο. Με σοκολάτα και χωρίς γλουτένη, θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σας γλυκίσματα!
Για τη φουντουκόπιτα θα χρειαστείτε
- 180 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
- 100 γρ. βούτυρο αγελάδας
- 60 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 3 ασπράδια αυγών
- 3 κρόκοι αυγών
- 100 γρ. φουντούκια, αλεσμένα σε σκόνη (στο μούλτι)
- 30 γρ. φιστίκια Αιγίνης (καθαρό βάρος), αλεσμένα σε σκόνη (στο μούλτι)
Εκτέλεση
- Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο.
- Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τους κρόκους και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε πολύ καλά και προσθέτετε το τριμμένο φουντούκι. Στο τέλος, χτυπάτε τα ασπράδια στο μίξερ (με το σύρμα) μέχρι να γίνουν μαρέγκα και την ανακατεύετε απαλά με το πρώτο μείγμα.
- Βουτυρώνετε μια παραλληλόγραμμη φόρμα τάρτας διαστάσεων 32×10 εκ. και ύψους 2,5 εκ. και στρώνετε στον πάτο λαδόκολλα. Εναλλακτικά χρησιμοποιείτε μια στρογγυλή ταρτιέρα διαμέτρου 20 εκ.
- Αδειάζετε μέσα το μείγμα και πασπαλίζετε την επιφάνεια με τη σκόνη φιστικιού.
- Ψήνετε την φουντουκόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190◦C για 10 λεπτά και στους 170◦C για άλλα 15 λεπτά.
Συνταγή για φουντοκόπιτα
Πηγή: steliosparliaros.gr
Διαφήμιση