Πανεύκολη συνταγή για μηλόπιτα
Συνταγή για να φτιάξετε μια υπέροχη, οικονομική και πολύ εύκολη συνταγή για μηλόπιτα που θα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι.
Νηστεύεις; Έχουμε αυτές τις τέλειες συνταγές για νηστίσιμη μηλόπιτα:
Πανεύκολη συνταγή για μηλόπιτα
- Χρόνος Προετοιμασίας20 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος45 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 5 Λεπτά
- Μερίδες8
Για την εύκολη συνταγή για μηλόπιτα θα χρειαστείτε
- 125 γρ. βιτάμ
- 3 μεγάλα μήλα κομμένα σε ροδέλες ή φέτες
- 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 5 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
- 1 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- κανέλα σε σκόνη
- καρύδια κομμένα στα 4
- λίγες σταφίδες ξανθές
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα μήλα, τα κόβετε σε ροδέλες και βγάζετε τα κουκούτσια από το κέντρο με ένα κοφτερό μαχαιράκι, αφήνοντας μια στρογγυλή οπή στο κέντρο τους. Διαφορετικά τα κόβετε σε φέτες.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Λιώνετε το βιτάμ σε κατσαρόλι, σε χαμηλή θερμοκρασία, ρίχνετε και το 1 φλ. ζάχαρη και ανακατεύετε για 1 λ περίπου να λιώσει η ζάχαρη. Ρίχνετε τα 3/4 από το λιωμένο βιτάμ με τη ζάχαρη, στη βάση ενός πυρέξ 30 x 40 εκ. περίπου (ή αντίστοιχο στρογγυλό ταψί) βουρτσίζοντας ελαφρώς και τα τοιχώματα και πασπαλίζετε τη βάση με λίγη σκόνη κανέλας.
Στρώνετε 1 στρώση, φέτες μήλων στη βάση πάνω από το μείγμα βουτύρου-ζάχαρης, τοποθετείτε στα κενά, ανάμεσα στα μήλα, τα καρύδια και πασπαλίζετε με τις σταφίδες. Περιχύνετε τα μήλα με το υπόλοιπο μείγμα βουτύρου-ζάχαρης, πασπαλίζετε με λίγη ακόμα κανέλα και στρώνετε από πάνω τις υπόλοιπες φέτες μήλων και λίγες ακόμα σταφίδες (προαιρετικά).
- Χτυπάτε σε πηχτή μαρέγκα τα ασπράδια και τα αφήνετε στην άκρη. Σε άλλο μπολ χτυπάτε τους κρόκους με το δεύτερο φλ. τσαγιού ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και ασπρίσει.
Μόλις αφρατέψει το μείγμα των κρόκων, προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι με το μπέικιν συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτετε τη μαρέγκα και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Στρώνετε από πάνω το μείγμα κέικ και ψήνετε για 45-50 λ στο προθερμασμένο φούρνο. Μόλις ψηθεί αναποδογυρίζετε αμέσως τη μηλόπιτα, καυτή από το φούρνο σε πιατέλα. Μόλις μισοκρυώσει τη κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Πηγή: sintayes.gr