Πανεύκολη σοκολατόπιτα με 4 υλικά
Με μόλις 4 υλικά έχετε μια υπέροχη σοκολατόπιτα που δε θα μπορέσετε να σταματήσετε σε ένα μόνο κομμάτι!
[ingredients]
Εκτέλεση
- Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
- Σπάτε τα αυγά σε μεταλλικό μπολ, προσθέτετε τη ζάχαρη και αρχίζετε να τα χτυπάτε κι αυτά με τον αυγογδάρτη σε μπεν μαρί μέχρι να αφρατέψουν (μ’ αυτόν τον τρόπο, παστεριώνονται ταυτόχρονα). Τα αδειάζετε στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύετε πολύ καλά.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε μια φόρμα διαμέτρου 20 εκ., την οποία έχετε καλύψει στο κάτω μέρος με αντικολλητικό χαρτί. Σκεπάζετε με λουμινόχαρτο. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 15 λεπτά. Αφήνετε τη σοκολατόπιτα να κρυώσει, την ξεφορμάρετε και τη σερβίρετε.
Πηγή: steliosparliaros.gr