Μια εξαιρετικά εύκολη συνταγή για να φτιάξετε μια απόλυτα γευστική σοκολατόπιτα με φύλλο κρούστας και συνολικά μόνο 3 υλικά! Η συνταγή αυτής της σοκολατόπιτας, θυμίζει λίγο μπακλαβά και πραγματικά θα σας ενθουσιάσει τόσο με τη γεύση, όσο και την ευκολία της!
Και για όσους προσέχουν τη διατροφή τους, έχουμε την κατάλληλη συνταγή για σοκολατόπιτα με στέβια!
Και για ακόμα περισσότερα γλυκά με λίγες θερμίδες δείτε 15 τέλειες συνταγές για γλυκά διαίτης.
Ενώ, όσοι νηστεύουν μπορούν να φτιάξουν την πανεύκολη και νηστίσιμη σοκολατόπιτα (έχουμε και βίντεο εκτέλεσης μέσα στη συνταγή)!
Εδώ όλες μας οι συνταγές με σοκολάτα (περισσότερες από 500!!!)
Πανεύκολη σοκολατόπιτα με φύλλο κρούστας και 3 μόνο υλικα
- Χρόνος Προετοιμασίας20 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος50 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 10 Λεπτά
- Μερίδες8
Για τη σοκολατόπιτα με φύλλο κρούστας θα χρειαστείτε
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 1 φλ. τσαγιού βούτυρο (μισό γάλακτος/ μισό μαργαρίνη)
- 600 γρ. σταγόνες σοκολάτας (300 γρ. κουβερτούρας + 300 γρ. γάλακτος)
- ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα ταψί 32 X 22 εκ. περίπου. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τις δύο ειδών σταγόνες σοκολάτας.
Στρώνετε στο ταψί τα μισά φύλλο κρούστας, βουτυρωμένα ένα ένα. Πασπαλίζετε από πάνω ισομερώς τις σταγόνες σοκολάτας και καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας βουτυρωμένα και αυτά ένα ένα.
Αλείφετε με το πινέλο και το επάνω φύλλο με το βούτυρο και με ένα μαχαίρι χαράζετε τα επάνω φύλλα σε 24 κομμάτια (6 λωρίδες στη κάθετη πλευρά του ταψιού και 4 λωρίδες στην οριζόντια).
Ψήνετε τη σοκολατόπιτα για 40′-50′ μέχρι να γίνει το φύλλο τραγανό και ροδοκόκκινο, το βγάζετε, το αφήνετε για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρετε πασπαλίζοντας, προαιρετικά, με ζάχαρη άχνη.
Πηγή: sintayes.gr