Πανεύκολη σοκολατόπιτα
Εξαιρετική συνταγή για μια σχετικά γρήγορη και λαχταριστή σοκολατόπιτα που θα κάνει να γλύφετε τα δάχτυλά σας!
Για τη σοκολατόπιτα θα χρειαστείτε
- 1 ολόκληρη ζύμη για φύλλο πίτας (εναλλακτικά φύλλο για πίτα, σφολιάτα, κουρού, τάρτας)
- 3 & 1/2 κ.σ. σκόνη κακάο
- 1 & 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1/2 ράβδο λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη (η 1/2 ράβδος αντιστοιχεί σε 60 γραμμάρια βούτυρο)
- 1 συσκευασία (140 γραμμάρια) συμπυκνωμένο γάλα εβαπορέ
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε σκόνη κακάο και ζάχαρη.
- Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το φύλλο πίτας) και τα χτυπάτε ελαφρά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα σαν ρευστός χυλός.
- Βάζετε το φύλλο πίτας σε ένα κυκλικό πυρέξ για τάρτες και τρυπάτε τη ζύμη αρκετές φορές με ένα πιρούνι.
- Ρίχνετε το σοκολατένιο μείγμα μέσα στη πίτα και ψήνετε για περίπου 50 λεπτά στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις στην δεύτερη σκάλα φούρνου.
- Αφού ψηθεί βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει για 15 -20 πολύ καλά πριν σερβίρετε.
- Σερβίρετε με σαντιγί.
Πηγή: newsbeast.gr
Διαφήμιση