Πανεύκολο γλυκό εκλέρ!
Το γλυκό που ακολουθεί είναι τόσο μα τόσο που απλό που θα ναι αμαρτία να πείτε όχι σ’αυτό το πανεύκολο γλυκό εκλέρ!
Πανεύκολο γλυκό εκλέρ!
- Χρόνος Προετοιμασίας30 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος5 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος35 Λεπτά
- Μερίδες6
Για το γλυκό εκλέρ θα χρειαστείτε
Υλικά για το εκλέρ
- 400 γρ. μπισκότα (κατα προτίμηση μακρόστενα)
- 2 φακελάκια κρέμα στιγμής βανίλια
- 2 +1/2 φλ. γάλα
- 340 γρ. έτοιμη σαντιγί τύπου μορφάτ
Υλικά για το γλάσο
- 60 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας
- 2 κ.γ. γλυκόζη
- 1 κ.σ. βανίλια
- 3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
- 1 + 1/2 φλ. ζάχαρη άχνη
- 3 κ.σ. γάλα
Εκτέλεση
Ανακατεύετε τη κρέμα στιγμής με το γάλα.
Ενσωματώνετε στο μείγμα την σαντιγί.
Αρχίστε να κάνετε στρώσεις σε ταψί 20×30: μπισκότα, μείγμα κρέμας, μπισκότα, μείγμα κρέμας και τέλος μπισκότα.
Στο σημείο αυτό μπορείτε να τελειώσετε το γλυκό με έτοιμο γλάσο σοκολάτας. Αν θέλετε ωστόσο να κάνετε έναν κόπο παραπάνω και να συνεχίσετε το γλυκό με τη σπιτική του συνταγή , όπως προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.
Αφού λιώσετε την κουβερτούρα σοκολάτας την ανακατεύετε με τη γλυκόζη.
Προσθέτετε τη βανίλια, το λιωμένο βούτυρο, το γάλα και την άχνη ζάχαρη.
Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Απλώνετε το γλάσο σοκολάτας στα μπισκότα και αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.