Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με καραμέλα και σοκολάτα

Συνταγή για ένα υπέροχο και λαχταριστό γλυκό ψυγείου με καραμέλα και σοκολάτα αλλά και σοκολατένια μπισκότα και φουντούκια που θα λατρέψετε σε κάθε μπουκιά του!

Βρες όλες μας τις συνταγές με καραμέλα εδώ!

Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με καραμέλα και σοκολάτα

συνταγή για γλυκό ψυγείου με καραμέλα και σοκολάτα
  • Χρόνος Προετοιμασίας30 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος30 Λεπτά
  • Μερίδες25 Κομμάτια

    Για το γλυκό ψυγείου με καραμέλα και σοκολάτα θα χρειαστείτε

    Υλικά για τη βάση

    • 250 γρ. ‏cookies σοκολάτας
    • 125 γρ. ‏βούτυρο λιωμένο
    • 120 γρ. ‏φουντούκια ελαφρώς καβουρδισμένα

    Υλικά για την επικάλυψη

    • 250 γρ. ‏σοκολάτα γάλακτος σε μικρά κομματάκια
    • 1/3 φλ. τσαγιού ‏κρέμα γάλακτος πλήρης

    Υλικά για τη γέμιση

    • 50 γρ. ‏βούτυρο κρύο σε μικρά κομματάκια
    • 1/4 φλ. τσαγιού ‏καστανή ζάχαρη
    • 1 κουτί (400 γρ.) ‏ζαχαρούχο γάλα

    Εκτέλεση

    1

    Βουτυρώνετε ένα τετράγωνο ταψάκι διαμέτρου 19- 20 εκ. και 4 εκ. βάθος.

    2

    Το στρώνετε καλά με χαρτί ψησίματος το οποίο πρέπει να προεξέχει τουλάχιστον 3 εκ. από το ταψί περιμετρικά.

    Για τη βάση

    3

    Θρυμματίζετε τα cookies στο multi μέχρι το τρίμμα να μοιάζει με τριμμένη φρυγανιά.

    4

    Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε να ενσωματωθεί πλήρως.

    5

    Το απλώνετε στη βάση του ταψιού ισομερώς και το ισιώνετε, πιέζοντάς το ελαφρώς με την ανάποδη ενός κουταλιού.

    6

    Το βάζετε στο ψυγείο για 15 λ. να κρυώσει. Όταν κρυώσει ρίχνετε από πάνω τα 120 γρ. φουντούκια.

    Για τη γέμιση

    7

    Σε βαριά αντικολλητική κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ζαχαρούχο γάλα, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και σιγοβράζετε ανακατεύοντας συνεχώς, για να μη κολλήσει στη βάση, για 12 λ ή μέχρι να πήξει το μείγμα και πάρει ένα χρυσό χρώμα.

    8

    Περιχύνετε με το μείγμα ζαχαρούχου γάλατος πάνω από τα φουντούκια που έχετε στρώσει στη βάση.

    9

    Ισιώνετε την επιφάνεια χρησιμοποιώντας την ανάποδη ενός βρεγμένου κουταλιού και το βάζετε στο ψυγείο για 10 λ.

    Για την επικάλυψη

    10

    Εν τω μεταξύ λιώνετε σε μπεν μαρί τα κομματάκια σοκολάτας με τη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα.

    11

    Στρώνετε το σοκολατένιο μείγμα πάνω από τη καραμέλα, το απλώνετε και ισιώνετε και το βάζετε στο ψυγείο για 3 τουλάχιστον ώρες να παγώσει.

    12

    Το ξεφορμάρετε, το κόβετε σε 25 κομμάτια και σερβίρετε.

    Διαφήμιση

    γλυκό ψυγείου με καραμέλα και σοκολάτα

    Πηγή: sintayes.gr

    Βαθμολόγησε τη συνταγή!

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend