Το ψαρονέφρι σε συνδυασμό με τα καλοκαιρινό μπριάμ θα σας δώσει ένα υπέροχο γεύμα !
Ένα πιάτο πολύ πλούσια γεύση το οποίο απογειώνεται αν το συνοδεύσετε με ροζέ (από Λημνιώνα, Λημνιό, Ξινόμαυρο ) Διαλέξτε!
[ingredients]
Εκτέλεση
- Σε ένα μικρό μπολ διαλύετε τη μουστάρδα με 50 ml νερό.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κρέας για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει καλά. Οσο πιο πολύ ροδίσει, τόσο πιο νόστιμο θα γίνει.
- Το βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και το αφήνετε σε ένα σκεύος στην άκρη.
- Ρίχνετε στην κατσαρόλα με το λάδι τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια και τις πιπεριές και τα σοτάρετε για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέτετε την ντομάτα, αλατοπίπερο και μετριάζετε τη φωτιά. Σκεπάζετε με το καπάκι και μαγειρεύετε για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Ξαναβάζετε το κρέας στην κατσαρόλα, την αραιωμένη μουστάρδα και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να γίνει το κρέας και να «δέσει» ελαφρώς η σάλτσα.
- Σκορπίζετε το μαϊντανό, ανακατεύετε να πάει παντού το άρωμα του και αποσύρετε από τη φωτιά. Σερβίρετε και, αν θέλετε συνοδεύετε με ένα αφράτο ρύζι μπασμάτι !
Πηγή : gastronomos