Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

sexvibe

Διαφήμιση

Πανεύκολο κέικ με κρέμα

Ένα πρωτότυπο και ταυτόχρονα πολύ γευστικό κέικ με κρέμα για να συνοδεύσετε τον καφέ σας, ή να το απολαύσετε ακόμα και σαν επιδόρπιο!

Πανεύκολο κέικ με κρέμα

    • Χρόνος Προετοιμασίας20 Λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος30 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος50 Λεπτά
    • Μερίδες9

      Για το κέικ με κρέμα θα χρειαστείτε

      Υλικά για την κρέμα

      • 500 ml ‏γάλα
      • 1 ‏αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
      • 120 γρ. ‏ζάχαρη
      • 60 γρ. ‏αλεύρι
      • 1 ‏λεμόνι (το ξύσμα του μόνο)
      • 4 τεμάχια ‏βανίλια σε σκόνη

      Υλικά για το κέικ

      • 300 γρ. αλεύρι
      • 200 γρ. ζάχαρη
      • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
      • 130 ml ηλιέλαιο (εγώ έβαλα μισό ηλιέλαιο μισό ελαιόλαδο)
      • 100 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
      • 1 φακελάκι μπεικιν πάουντερ
      • 1 πρέζα αλάτι
      • 2 τεμάχια βανιλίνες
      • Ξύσμα ενός λεμονιού

      Εκτέλεση

      Ξεκινάτε με την παρασκευή της κρέμας

      1

      Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το γάλα και το ξύσμα λεμονιού σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί. Ταυτόχρονα, σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αυγό, ρίχνουμε και λίγο από το ζεσταμένο γάλα και ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί.

      2

      Αυτό το μείγμα τώρα το ρίχνετε στο κατσαρολάκι με το γάλα, που έχετε ήδη σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια για να πήξει. Χρειάζονται περίπου 8 λεπτά.

      3

      Βάζετε την κρέμα σε γυάλινο μπολ για να κρυώσει γρηγορότερα και βάζετε από πάνω του μεμβράνη να ακουμπά πάνω στην κρέμα προκειμένου να μη σας κάνει από πάνω κρούστα.

      Περνάτε στην παρασκευή του κέικ

      4

      Βάζετε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με τα αυγά και χτυπάτε για λίγο με το μίξερ. Έπειτα, προσθέτετε το ξύσμα, τη βανίλια, το λάδι, το αλεύρι που το έχετε κοσκινίσει μαζί με το μπέικιν, το αλάτι και τέλος το γάλα.

      5

      Ανακατεύετε λίγο ακόμα με το μίξερ και το ρίχνετε σε ταψί μεσαίου μεγέθους (π.χ. 30 x 35 εκατοστά), αφού πρώτα έχετε βάλει μια λαδόκολλα που θα πιάνει και τα τοιχώματα του ταψιού και την οποία έχετε βουτυρώσει ελαφρά και αλευρώσει.

      6

      Στη συνέχεια παίρνετε την κρύα κρέμα και βάζετε με ένα κουτάλι επάνω στη ζύμη που έχετε βάλει στο ταψί.

      7

      Ψήνετε στους 160 με 170 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα. Ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος του ταψιού που θα χρησιμοποιήσετε. Για να βεβαιωθείτε, θα κάνετε το τεστ με την οδοντογλυφίδα όπως κάνετε στα απλά κέικ.

      8

      Αφού κρυώσει, ρίχνετε από επάνω άχνη και είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

      Διαφήμιση

      κέικ με κρέμα

      Πηγή: thessmama.gr

      φωτογραφίες από Γιαγιά Μαίρη εν δράσει

      Δες και αυτή τη συνταγή!

      Διαφήμιση

      Σου προτείνουμε

      Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

      Αφήστε μια απάντηση

      Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

      additional reading kirmiziyilan.com
       
      Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
      Send this to a friend