Πανεύκολο κέικ με Νουτέλα και φουντούκια
Ένα εξαιρετικά αφράτο και εύκολο σπιτικό γεμιστό κέικ με Νουτέλα και φουντούκια. Η λιωμένη Nutella «τρέχει» στο στόμα σας με κάθε μπουκιά, ενώ τα φουντούκια έρχονται να »απογειώσουν» τη γεύση αυτού του κέικ.
Πανεύκολο κέικ με Νουτέλα και φουντούκια

- Χρόνος Προετοιμασίας20 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος50 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 10 Λεπτά
- Μερίδες8
Για το γεμιστό κέικ με Νουτέλα θα χρειαστείτε
- 225 γρ. + επιπλέον για άλειμμα ταψιού βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. ζάχαρη, ψιλή κρυσταλλική
- 4 αυγά
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
- 1 γεμάτο κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 250 γρ. Nutella ή μερέντα
- 50 γρ. ολόκληρα φουντούκια
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 160 βαθμούς. Παίρνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με διάσταση βάσης 23×12 εκ. περίπου, τη βουτυρώνετε ελαφρώς και τη στρώνετε με 2 χαρτιά ψησίματος ένα στη βάση και ένα στα τοιχώματα περιμετρικά. Αν έχετε φόρμα σιλικόνης παραλείπετε το χαρτί ψησίματος.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ για 2-3 λεπτά ή μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα. Προσθέτετε τα αυγά, ένα τη φορά, χτυπώντας με το μίξερ μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματώνονται. Ρίχνετε και το εκχύλισμα βανίλια και χτυπάτε για λίγο να ενσωματωθεί.
Αφήνετε το μίξερ, κοσκινίζετε το αλεύρι μέσα στο μπολ προσθέτετε και το μπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύετε απαλά με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Όταν θα έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα, σταματάτε αμέσως το ανακάτεμα. Μην το “δουλεύετε” το μείγμα ανακατεύοντας πολύ ώρα γιατί θα σφίξει κατά το ψήσιμο.
Ρίχνετε το ⅓ του μείγματος στη βάση της φόρμας και το στρώνετε ομοιόμορφα. Στη συνέχεια ζεσταίνετε τη Nutella στο φούρνο μικροκυμάτων για 15 δευτερόλεπτα περίπου και περιχύνετε τη μισή ποσότητα (125 γρ.) πάνω από το ⅓ μείγμα κέικ στη φόρμα.
Πάνω από το στρώμα Nutella απλώνετε ομοιόμορφα άλλο ⅓ του μείγματος κέικ, συνεχίζετε με άλλη μια στρώση με την υπόλοιπη (125 γρ.) Nutella και τέλος από πάνω απλώνετε το υπόλοιπο ⅓ του μείγματος κέικ. Ισιώνετε την επιφάνεια του κέικ πασπαλίζετε στην επιφάνειά του τα ολόκληρα φουντούκια και τα πιέζετε με τα δάχτυλά σας ελαφρώς μέσα στο μείγμα του κέικ.
Ψήνετε το κέικ σας για 50 λεπτά περίπου ή μέχρι να φουσκώσει το κέικ και αρχίσει να ξεκολλάει από τις πλευρές της φόρμας. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να «σταθεί» για 10 λεπτά μέσα στη φόρμα και στη συνέχεια το ξεφορμάρετε και το τοποθετείτε πάνω σε σχάρα να κρυώσει πριν το κόψετε για να το σερβίρετε.
Διαφήμιση
Διαφήμιση