Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Πανεύκολο παγωτό καραμέλα με 4 υλικά

Το παγωτό καραμέλα με 4 υλικά είναι η ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να δροσιστούν, με κάτι γευστικό, σπιτικό και απόλυτα οικονομικό!

Μην ξεχάσεις να δεις τις 10 τέλειες συνταγές για παγωτό που συγκεντρώσαμε για εσένα!

Πανεύκολο παγωτό καραμέλα με 4 υλικά

    • Χρόνος Προετοιμασίας30 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος30 Λεπτά
    • Μερίδες6

    Για το παγωτό καραμέλα θα χρειαστείτε

    • 1 κουτί ‏Γάλα εβαπορέ 410 γρ. πλήρες (όχι light)
    • 1 ‏Φυτική σαντιγί ερμόλ ή μόρφατ ή γαρνί κ.ο.κ.
    • 2 κουταλιές της σούπας (περίπου 30 ml) ‏Λεμόνι
    • 2 κούπες (περίπου 400 γραμμάρια) ‏Ζάχαρη
    • 1/2 κούπα (περίπου 100 ml) ‏Νερό

    Εκτέλεση

    1

    Αρχικά βάζετε το εβαπορέ στην κατάψυξη για 2 ώρες και εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη καραμέλα μας για να είναι έτοιμη.

    2

    Σε ένα τηγάνι αδειάζετε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τη μισή κούπα νερό.

    3

    Βάζετε το τηγάνι στη φωτιά και ζεσταίνετε σε μεσαία θερμοκρασία, ανακατεύοντας περιοδικά με μια ξύλινη κουτάλα.

    4

    Όταν η καραμέλα πάρει ένα ελαφρώς σκουρόχρωμο χρώμα (σε περίπου 15 λ), την αποσύρετε από τη φωτιά. Η καραμέλα σας είναι έτοιμη!

    5

    Σε ένα μπολ αδειάζετε το περιεχόμενο της ερμόλ.

    6

    Χτυπάτε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει και να γίνει σφιχτή σαντιγί (περίπου 5-6 λ).

    7

    Βγάζετε το εβαπορέ από την κατάψυξη και το αδειάζετε σε μια μεγάλη λεκάνη.

    8

    Χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα με το μίξερ μέχρις ότου αφρατέψει και φουσκώσει.

    9

    Αδειάζετε στη λεκάνη και τη σαντιγί ερμόλ και συνεχίζετε το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμα μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά.

    10

    Βάζετε στη λεκάνη και την καραμέλα και ανακατεύετε για λίγο με σπάτουλα, μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μείγμα.

    11

    Ρίχνετε το μείγμα σας σε ένα μπολ και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.

    12

    Μετά από 8 ώρες το παγωτό σας είναι έτοιμο για κατανάλωση!

    13

    Υπενθυμίζεται ότι δεν απαιτείται να βγάζετε το μπολ ενδιάμεσα και να ανακατεύετε το παγωτό καθώς δεν κρυσταλλιάζει.

    14

    Το σερβίρετε με σιρόπι καραμέλας!

    Διαφήμιση

    Χρήσιμες συμβουλές:

    • Tο παγωτό βγαίνει λίγο γλυκό, οπότε μπορείτε να περιορίσετε λίγο την ποσότητα της ζάχαρης και να φτιάξετε λιγότερη ποσότητα καραμέλας.
    • Για να σας βγει το παγωτό μας μαλακό χωρίς κρυστάλλους, θα πρέπει η ερμόλ να χτυπηθεί πολύ καλά, όπως επίσης και το εβαπορέ. Αυτό είναι και το μυστικό της επιτυχίας αυτής της συνταγής.
    • Μπορείτε να φτιάξετε περισσότερη καραμέλα ή μπορείτε να κρατήσετε λίγη από την καραμέλα της δόσης μας και να τη χρησιμοποιήσετε για γαρνίρισμα. Σημειώνουμε ότι προαιρετικά, για την παρασκευή της καραμέλας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέμα γάλακτος αντί για νερό.

    παγωτό καραμέλα

    Έμπνευση και φωτογραφία από: turborecipes.com , sintayes.gr

    Δες και αυτή τη συνταγή!

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

    Send this to a friend