Πανεύκολο παγωτό παστέλι με μόνο 3 υλικά!
Ένα πανεύκολο παγωτό παστέλι που θα σας κάνει να το φτιάξετε ξανά και ξανά και… ξανά! Χρησιμοποιώντας μόνο 3 υλικά θα έχετε ένα παγωτό που μοιάζει με παρφέ αλλά είναι με παστέλι και πολύ πιο εύκολο στην παρασκευή του!
Πανεύκολο παγωτό παστέλι με μόνο 3 υλικά!
- Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος4 Ώρες
- Συνολικός Χρόνος4 Ώρες 15 Λεπτά
- Μερίδες1 κιλό
Για το παγωτό παστέλι θα χρειαστείτε
- 250 γραμμάρια Παστέλι αμυγδάλου σκληρό
- 500 γραμμάρια Κρέμα γάλακτος (Γύρω στα 30% λιπαρά)
- 397 γραμμάρια (1 κουτί) Κουτί ζαχαρούχο γάλα
Εκτέλεση
Θρυμματίζετε τα παστέλια σε δόσεις στο μούλτι, χωρίς να τα αφήσετε να γίνουν σκόνη καθώς θα πρέπει να «κρατάνε» στο δόντι.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι.
Ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάτε για ακόμη 1 λεπτό.
Σταματάτε το μίξερ, προσθέτετε τα σπασμένα παστέλια και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα.
Ύστερα αδειάζετε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ και το αφήνετε να παγώσει στην κατάψυξη για 4 – 5 ώρες.