Πανεύκολο παγωτό βανίλια!
Εύκολο, νόστιμο και σπιτικό παγωτό βανίλια για να απολαύσετε με τους αγαπημένους σας!
[ingredients]
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα βράστε το γάλα και ύστερα αφήστε το να κρυώσει.
- Χαράξτε τη βανίλια κατά μήκος και αφαιρέστε τους σπόρους.
- Προσθέστε τους σπόρους, τη βανίλια, τους κρόκους και τη ζάχαρη στο γάλα.
- Μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά, ανακατεύοντας ελαφρά κατά διαστήματα και ύστερα αφήστε το μείγμα να κρυώσει.
- Αφαιρέστε τους σπόρους βανίλιας από το μείγμα.
- Χτυπήστε τη κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει και να γίνει σαντιγί και προσθέστε την στο μείγμα με τη βανίλια.
- Τοποθετήστε το μείγμα στο μπολ της παγωτομηχανής σας και αρχίστε την ανάδευση (μην αμελήσετε να έχετε παγώσει το μπολ της παγωτομηχανής σας από πριν σύμφωνα με της οδηγίες της μηχανής).
- Μετά από 30 λεπτά ανάδευσης, ελέγχετε το παγωτό κάθε 2-3 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμο.
- Όταν είναι έτοιμο, ρίξτε το παγωτό σε ένα τάπερ και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για 2 ώρες. Ύστερα μπορείτε να το απολαύσετε!
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: tastykitchen.com