Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Πανεύκολο ψωμί πλεξούδα με πραλίνα σοκολάτα

Το ψωμί πλεξούδα με πραλίνα είναι αρκετά εύκολο αρκεί να ακολουθήσετε την συνταγή ακριβώς!! Ιδανικό για πρωινό και όχι μόνο.

Πανεύκολο ψωμί πλεξούδα με πραλίνα σοκολάτα

    • Χρόνος Προετοιμασίας30 Λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος20 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος50 Λεπτά
    • Μερίδες8

      Για το ψωμί πλεξούδα με πραλίνα θα χρειαστείτε

      • 315 γρ. ‏αλεύρι γ.ο.χ.
      • ½ κ.γ. (2 γρ.) ‏αλάτι
      • 180 ml ‏χλιαρό γάλα
      • 1 κ.σ. (15 γρ.) ‏ζάχαρη
      • 15 γρ. ‏φρέσκια μαγιά
      • 2 κ.σ. (30 γρ.) ‏λιωμένο βούτυρο
      • 1 ‏αυγό χτυπήμενο
      • ½ φλ. (150 γρ.) ‏πραλίνα σοκολάτας
      • 1 ‏αυγό χτυπήμενο για το άλειμα στο τέλος

      Εκτέλεση

      1

      Σε ένα μπολ μεσαίο ανακατεύετε την φρέσκια μαγιά με τη ζάχαρη μέχρι να υγροποιηθεί. Προσθέτετε το χλιαρό γάλα, ανακατεύετε κι έπειτα το χτυπημένο αυγό και το λιωμένο βούτυρο κι ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

      2

      Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι.

      3

      Ρίχνετε το μπολ με τα υγρά υλικά μέσα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα και μετά με τα χέρια σας ώσπου να έχετε μια ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Δώστε ένα σχήμα μπάλας στη ζύμη σας.

      4

      Αλείφετε ένα μπολ με λάδι σε όλη του την επιφάνεια και βάζετε σε αυτό τη ζύμη. Καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη και αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου (όσο γίνεται να έχει ζέστη) μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

      5

      Σε αλευρωμένη επιφάνεια (αφού αλευρώσετε τον πλάστη και την επιφάνεια της ζύμης) ανοίγετε ώσπου να έχετε ένα παραλληλόγραμμο 40×30 εκ.

      6

      Απλώνετε πραλίνα σε όλη την επιφάνεια αφήνοντας 1,20 εκ. πριν τις άκρες. Κάνετε τη ζύμη ρολό και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε κατά μήκος της ,όχι όμως μέχρι το τέλος (αφήνετε 1,20 εκ.) ώστε να κάνετε την πλεξούδα.

      7

      Πλέκετε τα 2 κομμάτια ζύμης που έχετε και προσπαθείτε οι κομμένες άκρες να είναι προς τα έξω.

      8

      Μεταφέρετε σε ρηχό ταψί στο οποίο έχετε στρώσει λαδόκολλα. Καλύπτετε με μια πετσέτα κουζίνας και το αφήνετε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.

      9

      Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180° C.

      10

      Χτυπάτε ένα αυγό και με ένα πινέλο αλείφετε το ψωμί σας.

      11

      Ψήνετε για 15-20 λεπτά μέχρι να χρυσίσει. Και… καλή απόλαυση!

      Διαφήμιση

      εύκολο ψωμί πλεξούδα με πραλίνα σοκολάτα

      foodmaniacs.gr

      Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: tastemade

      Δες και αυτή τη συνταγή!

      I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

      Διαφήμιση

      Σου προτείνουμε

      Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

      Αφήστε μια απάντηση

      Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

      Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

      Send this to a friend