Μια συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για σιροπιαστό κέικ σοκολάτας, αρκετά γρήγορο και οικονομικό. Θα γλύφετε τα δάχτυλά σας!
Για τη σιροπιαστή σοκολατόπιτα θα χρειαστείτε
- 1 1/4 φλ. αλεύρι
- 3/4 φλ. ζάχαρη
- 1/4 φλ. κακάο
- 1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 φλ. γάλα
- 2 κ.σ. γεμάτες βούτυρο λιωμένο
- 1 φλ. ζάχαρη
- 1/4 φλ. κακάο
- 1 + 1/3 φλ. βραστό νερό
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
- Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν, το αλάτι, τη βανίλια και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε µε σύρμα.
- Βουτυρώνουμε ένα μικρό, τετράγωνο, πυράντοχο σκεύος. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη µε το κακάο και πασπαλίζουμε το μείγμα. Περιχύνουμε σιγά σιγά µε το βραστό νερό.
- Ψήνουμε τη σοκολατόπιτα στους 170°C για περίπου 40΄, να σταθεροποιηθεί. Δεν κόβεται! Τη σερβίρουμε µε κουτάλα, µε παγωτό ή λίγη κρέμα γάλακτος.
Πηγή: argiro.gr
Διαφήμιση