Το πεϊνιρλί είναι αγαπητό στα παιδιά και στους μεγάλους και πόσο μάλλον το σπιτικό !
Δείτε παρακάτω πως θα το φτιάξετε βήμα βήμα :
[ingredients]
[ingredients2]
Εκτέλεση
- Αφήνετε το βούτυρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Ζεσταίνετε ελαφρά το γάλα.
- Βάζετε σε ένα μπολ το γάλα και διαλύετε την μαγιά.
- Προσθέτετε το βούτυρο, την ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύετε καλά.
- Προσθέτετε το αλεύρι κοσκινισμένο και όσο χλιαρό νερό χρειαστεί μέχρι να πάρουμε μια απαλή, εύπλαστη ζύμη!
- Μεταφέρετε το ζυμάρι σε αλευρωμένο πάγκο και ζυμώνετε για 5 λεπτά.
- Το σκεπάζετε με μια πετσέτα και το αφήνετε για 20′ λεπτά.
- Χωρίζετε το ζυμάρι σε 7 κομμάτια των 170 – 180 γραμμαρίων
- Mε τον πλάστη το ανοίγετε ελαφρά και του δίνετε μακρόστενο οβάλ σχήμα, σαν βαρκάκι.
- Τοποθετείτε τα πεϊνιρλί σε αντικολλητικό ταψί.
- Τρίβετε τα τυριά και τα ανακατεύετε.
- Περνάτε με ένα πινέλο τα πεϊνιρλί με βούτυρο.
- Γεμίζετε με τα τυριά τα πεϊνιρλί.
- Ψήνετε στους 180°C για 25 λεπτά.
- Όσο τα ψήνετε, τα αλείφετε ελαφρά 1-2 φορές, βούτυρο. με ένα πινέλο.Πεϊνιρλί με μπέικον
Άν θέλετε να προσθέσετε μπέικον στο πεϊνιρλί, το προσθέτετε 10′ πριν το βγάλετε από τον φούρνο.Πεϊνιρλί με αυγό
Αν θέλετε να προσθέσετε αυγό στο πεϊνιρλί, το προσθέτετε 10′ πριν το βγάλετε από τον φούρνο, σπάζοντάς το πάνω από κάθε πεϊνιρλί.
Αν το θέλουμε πιο υγιεινό μπορούμε να προσθέσουμε αντί για μπέικον ή αυγά, ντοματίνια !
Πηγή: imommy