Πανεύκολη γαλατόπιτα χωρίς φύλλο με πέντε υλικά
Αυτή η συνταγή για γαλατόπιτα χωρίς φύλλο είναι πολύ εύκολη και χρειάζεται μόνο πέντε υλικά! Είμαστε σίγουροι ότι θα την απολαύσετε!
Πανεύκολη γαλατόπιτα χωρίς φύλλο με πέντε υλικά

- Χρόνος Προετοιμασίας40 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος30 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 10 Λεπτά
Για την πανεύκολη γαλατόπιτα χωρίς φύλλο με πέντε υλικά θα χρειαστείτε
Υλικά για το γαλατόπιτα
- 1.250 γρ. γάλα
- 250 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
- 250 γρ. ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 3 αυγά
Εκτέλεση
Προσθέστε το γάλα σε μια κατσαρόλα. Αφήστε να βράσει σε μέτρια φωτιά.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C και βουτυρώστε καλά ένα ταψί.
Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά. Προσθέστε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας στο γάλα κι ανακατέψτε καλά μέχρι το μείγμα να πήξει.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο. Ανακατέψτε καλά και σιγά σιγά προσθέστε τα αυγά. Ανακατέψτε καλά.
Αδειάστε το μείγμα στο ταψί. Ψήστε για περίπου 30 λεπτά μέχρι η γαλατόπιτα να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Αφήστε να κρυώσει πριν σερβίρετε.
Διαφήμιση
Με έμπνευση και φωτογραφίες από: mygreekfoodrecipes.com
Διαφήμιση