Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Παραδοσιακά κοκορετσάκια στο φούρνο

Πασχαλινό τραπέζι χωρίς αρνί και κοκορέτσι δε γίνεται! Για αυτό και εμείς σας έχουμε την εξαιρετική αυτή συνταγή για να φτιάξετε παραδοσιακά κοκορετσάκια στο φούρνο σας.

Δες όλες μας τις συνταγές με ζυμαρικά εδώ.

Κοκορετσάκια στο φούρνο συνταγή

κοκορετσάκια στο φούρνο
  • Χρόνος Προετοιμασίας30 Λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος40 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 10 Λεπτά
  • Μερίδες5-6 κοκορετσάκια με διάμετρο 7εκ.

    Για τα κοκορετσάκια στο φούρνο θα χρειαστείτε

    Υλικά για τα 5-6 κοκορετσάκια διαμέτρου 7εκ.

    • 1 ‏αρνίσια συκωτιαριά συνολικού βάρους 1,2-1,5 κιλά
    • 2 πλεξούδες ‏έντερα
    • ‏μπόλια ή μπόλιες
    • 1-2 ‏λεμόνια ή λίγο ξίδι
    • ‏ρίγανη και θυμάρι αποξηραμένα
    • ‏αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • 7-8 ‏μεγάλα καλαμάκια

    Υλικά για το μαρινάρισμα

    • 100-150 ml ‏κρασί ή ελαιόλαδο

    Υλικά για το ψήσιμο

    • 1-2 ‏λεμόνια
    • ‏ρίγανη, θυμάρι αποξηραμένα
    • ‏αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Υλικά για το σερβίρισμα

    • ‏χοντρό αλάτι
    • φέτες λεμονιού
    • λίγο ελαιόλαδο

    Εκτέλεση

    Για τα κοκορετσάκια

    1

    Αρχίζετε ετοιμάζοντας τα έντερα ως εξής: Τα πλένετε σε μπόλικο τρεχούμενο νερό εξωτερικά, τα τοποθετείτε για 10 λεπτά σε ένα μπολ γεμάτο νερό και λίγο ξύδι ή χυμό λεμονιού. Παίρνετε το ένα έντερο πρώτα και το γυρνάτε ανάποδα βάζοντας στην άκρη του εντέρου ένα ξυλάκι ή στυλό και κρατώντας κόντρα την άκρη του εντέρου, το τυλίγετε πάνω στο στυλό.

    2

    Όταν τυλιχτεί όλο, σπρώχνετε το στυλό και γυρνάτε αργά και σταθερά όλο το έντερο από την ανάποδη. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με το δεύτερο έντερο. Τα πλένετε ένα ένα σε μπόλικο τρεχούμενo νερό και στο τέλος σε μπολ με νερό και ξύδι.

    3

    Στη συνέχεια ετοιμάζετε τα εντόσθια και τη μπόλια ως εξής: Πλένετε τη συκωταριά, τη κόβετε σε κομμάτια-κύβους 4 – 4,5 εκ. και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ. Τα αλατοπιπερώνετε τα πασπαλίζετε με τα αρωματικά και τα ανακατεύετε καλά.

    Για το μαρινάρισμα

    4

    Αν τα μαρινάρετε τα περιχύνετε με 100-150 ml κρασί ή ελαιόλαδο, τα αρωματικά και το πιπέρι (όχι αλάτι) και τα αφήνετε για τουλάχιστον 2 ώρες, ιδανικά για 1 βράδυ, στο ψυγείο. Πριν τα φτιάξετε τα αλατίζετε.

    5

    Βάζετε τη μπόλια σε ένα μπολ με χλιαρό νερό και το χυμό 1 λεμονιού και την αφήνετε στην άκρη μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια τη ξεπλένετε και τη κόβετε σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια πλευράς 20-25 εκ.

    Για να συναρμολογήσετε το κοκορέτσι σας

    6

    Περνάτε σε κάθε σουβλάκι εναλλάξ τα κομμένα εντόσθια (συκώτι, πνευμόνι, γλυκάδι, καρδιά κλπ.).

    7

    Τυλίγετε το σουβλάκι με ένα με ένα κομμάτι μπόλιας και στη συνέχεια με τα έντερα, ξεκινώντας με έναν κόμπο στη κορυφή (στη μια άκρη) από το καλαμάκι.

    8

    Τυλίγετε πρώτα κατά μήκος χιαστί και μετά οριζόντια γύρω-γύρω. Αν κοπεί η τελειώσει το έντερο κάνετε πάλι κόμπο για να το συνδέσετε με το επόμενο.

    9

    Τελειώνοντας, στερεώνετε την άκρη του εντέρου μέσα στο τυλιγμένα έντερα για να μη φύγει. Σε περίπτωση που βάλετε οδοντογλυφίδες για να στερεώσετε τα έντερα, μη ξεχάσετε να τις βγάλετε μετά το ψήσιμο.

    Για το ψήσιμο

    10

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

    11

    Βάζετε τα κοκορετσάκια στο φούρνο σε ένα ταψί, τα περιχύνετε με το χυμό 1-2 λεμονιών, 100ml νερό ή κρασί, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, φρέσκο θυμάρι και ρίγανη και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά γυρίζοντάς τα 1 φορά κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

    12

    Στη συνέχεια γυρίζετε το φούρνο στο γκριλ και τα ψήνετε στη πάνω θέση για άλλα 5-6 λεπτά και πάλι γυρίζοντάς τα 1 φορά. Τα βγάζετε από το φούρνο και σκεπάζετε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο.

    Για το σερβίρισμα

    13

    Μεταφέρετε τα κοκορετσάκια σε επιφάνεια κοπής, αφαιρείτε τα καλαμάκια (βάζοντας κόντρα ένα πιρούνι) και τα κόβετε σε φέτες 2 εκ. περίπου.

    14

    Τα σερβίρετε σε πιατέλα ζεστά με έξτρα χοντρό αλάτι, πιπέρι, φέτες λεμονιού πασπαλισμένα με λίγο ελαιόλαδο.

    Διαφήμιση

    κοκορετσάκια στο φούρνο

    Αρχική έμπνευση από: pandespani.com

    Βαθμολόγησε τη συνταγή!

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend