Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Παραδοσιακή λαγάνα

Λαχταριστή, νόστιμη, παραδοσιακή λαγάνα για την ημέρα που όλοι θα μαζευτούμε στο τραπέζι και θα γιορτάσουμε την έναρξη της Σαρακοστής !

Οι φωτογραφίες ανήκουν στο: illaboratoriodimmskg.blogspot.com

λαγάνα συνταγή[ingredients]

Εκτέλεση

  1. Για την προετοιμασία αυτής της παραδοσιακής λαγάνας προσθέτετε στο μπολ ενός μίξερ το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το ταχίνι και ανακατεύετε να συνδυάσουν.
  2. Προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι και το αφήνετε στην άκρη για 10 λεπτά. Χρησιμοποιώντας το γάντζο ζύμης, αναμείξτε τα συστατικά (στη μεσαία ταχύτητα) για περίπου 7 λεπτά, μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και να μην θρυμματίζεται.
  3. Ανάλογα με το είδος του αλευριού που χρησιμοποιείται, τις καιρικές συνθήκες και πολλούς άλλους παράγοντες, ενδέχεται να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε από 500 έως 520 g αλεύρι. Αφήστε 20g αλεύρι κατά μέρος και να προσθέσετε λίγο κάθε φορά, μέχρι η ζύμη να είναι σταθερή και όχι πολύ κολλώδης.
  4. Αλείψτε ελαφρά ένα μπολ με ελαιόλαδο και τοποθετείστε εκεί τη ζύμη της λαγάνας και καλύψτε το. Αφήστε το να φουσκώσει σε θερμό περιβάλλον για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
  5. Θα χρειαστείτε ένα ταψί 35×25 εκ. το οποίο θα αλείψετε με λάδι (μην ξεχάσετε και τις άκρες του) και στη συνέχεια απλώστε ομοιόμορφα πάνω του απαλά την ζύμη και αφήστε την να φουσκώσει για άλλα 10-15 λεπτά.
  6. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα σας κάντε μερικές τρύπες στην επιφάνεια της λαγάνας και πασπαλίστε με νερό και σουσάμι.
  7. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 25-30 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανή και χρυσαφένια.

foodmaniacs

Με έμπνευση από: mygreekdish.com

4/5 - (3 votes)

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend