Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Παραδοσιακή πίτα με σπανάκι και πατάτα

Η παραδοσιακή πίτα με σπανάκι και πατάτα θα μας θυμίσει τις Κυριακές που μας φώναζε η γιαγιά κοντά της για να φάμε την τέλεια πίτα της !

Για την παραδοσιακή πίτα θα χρειαστείτε:

  • 1 κιλό ‏πατάτες βραστές
  • 600 γρ. ‏σπανάκι φρέσκο
  • 250 γρ. ‏μυζήθρα
  • 2 ‏αυγά
  • 100 γρ. ‏κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. ‏κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 50 γρ. ‏γάλα πλήρες
  • 40 γρ. ‏βούτυρο
  • ‏Μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.σ. ‏ελαιόλαδο
  • ‏αλάτι ,πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το σπανάκι μαζί με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να μαλακώσει για 3-4 λεπτά.
  2. Αποσύρετε από τη φωτιά. Παίρνετε τις πατάτες που έχουμε βράσει και τις κόβετε σε χοντρές φέτες.
  3. Σε ένα μπολ βάζετε τη μυζήθρα, το κεφαλοτύρι, λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε.
  4. Παίρνετε ένα ταψί, απλώνετε λαδόκολλα και βάζετε μία στρώση από τις πατάτες. Από πάνω απλώνετε το μείγμα με τα τυριά και ¾ από το σπανάκι.
  5. Ξεχωριστά χτυπάτε σε ένα μπολ τα αυγά μαζί με το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνετε και βάζετε λίγο μοσχοκάρυδο.
  6. Αυτό το μείγμα το ρίχνετε πάνω από το σπανάκι και τελειώνετε από πάνω με μία στρώση από τις υπόλοιπες πατάτες και το ¼ από το σπανάκι που έχει μείνει.
  7. Από πάνω βάζετε σε μικρά κομματάκια το βούτυρο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 50 λεπτά.

Συνταγή για πίτα με σπανάκι και πατάτα

πηγή

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

Send this to a friend