ΣυνταγέςΔιάφοραΕλληνικήΕύκολα & γρήγοραΕύκολες και ΓρήγορεςΕύκοληΛαχανικάΟρεκτικάΠαραδοσιακές Συνταγές
Παραδοσιακή πίτα με σπανάκι και πατάτα
Η παραδοσιακή πίτα με σπανάκι και πατάτα θα μας θυμίσει τις Κυριακές που μας φώναζε η γιαγιά κοντά της για να φάμε την τέλεια πίτα της !
Για την παραδοσιακή πίτα θα χρειαστείτε:
- 1 κιλό πατάτες βραστές
- 600 γρ. σπανάκι φρέσκο
- 250 γρ. μυζήθρα
- 2 αυγά
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 50 γρ. γάλα πλήρες
- 40 γρ. βούτυρο
- Μοσχοκάρυδο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι ,πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το σπανάκι μαζί με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να μαλακώσει για 3-4 λεπτά.
- Αποσύρετε από τη φωτιά. Παίρνετε τις πατάτες που έχουμε βράσει και τις κόβετε σε χοντρές φέτες.
- Σε ένα μπολ βάζετε τη μυζήθρα, το κεφαλοτύρι, λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε.
- Παίρνετε ένα ταψί, απλώνετε λαδόκολλα και βάζετε μία στρώση από τις πατάτες. Από πάνω απλώνετε το μείγμα με τα τυριά και ¾ από το σπανάκι.
- Ξεχωριστά χτυπάτε σε ένα μπολ τα αυγά μαζί με το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνετε και βάζετε λίγο μοσχοκάρυδο.
- Αυτό το μείγμα το ρίχνετε πάνω από το σπανάκι και τελειώνετε από πάνω με μία στρώση από τις υπόλοιπες πατάτες και το ¼ από το σπανάκι που έχει μείνει.
- Από πάνω βάζετε σε μικρά κομματάκια το βούτυρο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 50 λεπτά.
Συνταγή για πίτα με σπανάκι και πατάτα
Διαφήμιση