Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Παραδοσιακή Συνταγή για Γαρίδες Σαγανάκι με Φέτα

Μία παραδοσιακή συνταγή για γαρίδες σαγανάκι με φέτα που θα λατρέψετε! Οι γαρίδες σοτάρονται πρώτα σε ελαιόλαδο, ντεγλασάρονται με ούζο, ύστερα προστίθενται σε μία πικάντικη σάλτσα ντομάτας και σερβίρονται στο τέλος με φρέσκα βότανα και αλατισμένο τυρί φέτα! Απλά αδύνατο να αντισταθείς!

Παραδοσιακή Συνταγή για Γαρίδες Σαγανάκι με Φέτα

  • Χρόνος Προετοιμασίας5 Λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος15 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος20 Λεπτά
  • Μερίδες6

    Για τις γαρίδες σαγανάκι θα χρειαστείτε

    Υλικά για τις γαρίδες σαγανάκι

    • 25 μεσαίες γαρίδες
    • 4 ώριμες, χυμώδεις τομάτες, ψιλοκομμένες
    • 1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    • Λίγες καυτερές πιπεριές τσίλι, ανάλογα με τις προτιμήσεις
    • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες (προαιρετικό)
    • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
    • 60ml Ούζο (1/4 φλιτζάνι)

    Υλικά για τη γαρνιτούρα

    • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο άνηθο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο

    Εκτέλεση

    1

    Ξεκινήστε ξεφλουδίζοντας και καθαρίζοντας τις γαρίδες. Είναι πολύ σημαντικό να καθαρίσετε το εσωτερικό στις γαρίδες και να αφαιρέσετε την πίσω φλέβα.

    2

    Ξεκινήστε κόβοντας απαλά τη ράχη με ένα μαχαίρι σταυρωτά και αφαιρέστε τη μαύρη φλέβα με μία οδοντογλυφίδα ή με το μαχαίρι. Η φλέβα αυτή είναι ενοχλητικά τραγανή και μπορεί να περιέχει άμμο.

    3

    Συνεχίστε ετοιμάζοντας τη σάλτσα. Για να ετοιμάσετε τη σάλτσα για τη γαρίδα σαγανάκι, κόψτε σε κυβάκια τις φρέσκες τομάτες και αφήστε τες να στραγγίξουν σε σουρωτήρι, έτσι ώστε να μην προστεθεί στη σάλτσα περίσσιο νερό.

    4

    Ξεκινήστε με τη σάλτσα για τη γαρίδα σαγανάκι. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια με υψηλή φωτιά, προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρετε για 1 λεπτό.

    5

    . Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο, τις πιπεριές τσίλι και καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι. Σοτάρετε όλα τα συστατικά μαζί για ένα λεπτό παραπάνω.

    6

    Προσθέστε τις ψιλοκομμένες τομάτες, σκεπάστε με το καπάκι, αφήστε να πάρει μια βράση, ύστερα να σιγοβράσει για περίπου 5 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να πήξει λίγο.

    7

    Στο αναμεταξύ, σοτάρετε τις γαρίδες. Καρυκεύστε τις γαρίδες με αλάτι και πιπέρι και στις δύο πλευρές.

    8

    Ζεστάνετε ένα μεγάλο κατσαρολάκι σε μέτρι φωτιά και προσθέστε 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέστε τις γαρίδες, σοτάρετε για 1 λεπτό και ντεγλασάρετε με ούζο.

    9

    Ρίξτε τη σάλτσα στο κατσαρολάκι μαζί με τις γαρίδες και ανακατέψτε.

    10

    Επικαλύψτε τη γαρίδα σαγανάκι με τη θρυμματισμένη ή την κομμένη σε κύβους φέτα, βάλτε το καπάκι και μαγειρέψτε για 2 παραπάνω λεπτά, μέχρι η φέτα να λιώσει απαλά.

    11

    Γαρνίρετε τις γαρίδες σαγανάκι με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνηθο και σερβίρετε, ενώ, είναι ζεστές. Απολαύστε την παραδοσιακή αυτή συνταγή με ένα παγωμένο ποτήρι ούζο!

    Διαφήμιση

    Παραδοσιακή Συνταγή για Γαρίδες Σαγανάκι με Φέταfoodmaniacs.gr

    Με έμπνευση και φωτογραφίες από: mygreekdish.com

    Βαθμολόγησε τη συνταγή!

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend