Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Παραδοσιακή Συνταγή για Λαχανόριζο

Χορταστικό, θρεπτικό, νόστιμο και αδιαμφισβήτητα υγιεινό το λαχανόριζο είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που περιέχει γλυκό και τρυφερό λάχανο, ρύζι και πληθώρα λαχανικών και μυρωδικών! Αυτή η παραδοσιακή συνταγή για λαχανόριζο, τέλεια για αρχάριους κι όσους λατρεύουν τα λαχανικά, είναι έτοιμη σε λιγότερο από 30 λεπτά!

Δες όλες μας τις συνταγές με λαχανικά εδώ.

Παραδοσιακή Συνταγή για Λαχανόριζο

  • Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος30 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος40 Λεπτά
  • Μερίδες4

    Για το λαχανόριζο θα χρειαστείτε

    Υλικά για το λαχανόριζο

    • 1 μικρό λάχανο
    • 1/3 φλιτζάνι (80ml) ελαιόλαδο, εξαιρετικά παρθένο
    • 1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    • 2 πράσα (τα άπρα μέρη), κομμένα
    • ½ φλιτζάνι φύλλα σέλινο, ψιλοκομμένα
    • 2 μεσαία καρότα, κομμένα σε λεπτές φέτες
    • 1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτές
    • ¾ φλιτζάνι (180ml) σάλτσα ντομάτας
    • 2 φλιτζάνια (500ml) ζεστό νερό ή ζωμός λαχανικών
    • ½ φλιτζάνι (120 γρ.) ρύζι κατά προτίμηση Καρολίνα
    • Αλάτι και πιπέρι

    Υλικά για το σερβίρισμα

    • Φρέσκος χυμός λεμονιού και ψιλοκομμένος μαϊντανός

    Εκτέλεση

    1

    Πετάξτε τα εξωτερικά φύλλα από το λάχανο και κόψτε το σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια.

    2

    Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια με υψηλή φωτιά, προσθέστε το ελαιόλαδο κι όταν είναι έτοιμο προσθέστε τα κρεμμύδια και τα πράσα. Ανακατέψτε καλά για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διαφανή.

    3

    Προσθέστε τα καρότα, τα φύλλα σέλινο, τον τοματοπελτέ κι αφήστε τα για ακόμη 2-3 λεπτά. Τέλος, προσθέστε το λάχανο για τα υπόλοιπα 5 λεπτά. Ανακατέψτε καλά, καρυκεύστε για να δοκιμάσετε.

    4

    Χύστε προσεκτικά ζεστό νερό (ή ζωμό λαχανικών) για να καλύψετε όλα τα συστατικά και χαμηλώστε τη φωτιά για να πάρει βράση.

    5

    Σκεπάστε με το καπάκι. Ανακατεύετε περιστασιακά, μέχρι το λάχανο να μαλακώσει για περίπου 10 λεπτά. Μην το παραψήσετε. Ο χρόνος μαγειρέματος εξαρτάται περισσότερο από το μέγεθος που έχουν τα κομμάτια λάχανο που έχετε κόψει.

    6

    Στο αναμεταξύ, ετοιμάστε το ρύζι και ξεπλύνετέ το πολύ καλά κάτω από κρύο νερό. Στραγγίξτε.

    7

    Όταν το λάχανο μαλακώσει, προσθέστε το ρύζι στην κατσαρόλα. Δοκιμάστε και καρυκεύστε, εάν χρειάζεται και, σιγοβράστε για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι το ρύζι να είναι έτοιμο.

    8

    Εάν θέλετε περισσότερο υγρό στο φαγητό σας, ξεσκεπάστε την κατσαρόλα, ενώ, σιγοβράζει το ρύζι και προσθέστε λίγο ζεστό νερό, περίπου ¼ φλιτζάνι (60ml). Επαναλάβετε αν χρειάζεται, αλλά μην προσθέσετε πολύ.

    9

    Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, αφαιρέστε από τη φωτιά.

    10

    Εάν το θέλετε πιο παχύρρευστο, αφαιρέστε από τη φωτιά και κρατήστε την κατσαρόλα καλυμμένη μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.

    11

    Σερβίρετε με φρέσκο χυμό λεμονιού, φρεσκοτρεμμένο πιπέρι, μαϊντανό και τυρί φέτα.

    Διαφήμιση

    Παραδοσιακή Συνταγή για Λαχανόριζο foodmaniacs.gr

    Με έμπνευση και φωτογραφίες από: 30daysofgreekfood.com

    Βαθμολόγησε τη συνταγή!

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend