Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Παραδοσιακή Συνταγή για Λαγάνα

Μία παραδοσιακή συνταγή για λαγάνα –ένα φαγητό που όλοι θα θέλαμε να μην ήταν για μία μόνο μέρα το χρόνο! Αυτή η συνταγή δίνει την αυθεντική, μοναδική γεύση του παραδοσιακού νόστιμου ψωμιού, αρωματισμένο με ταχίνι και λευκό κρασί ή ούζο! Απλά υπέροχο!

Παραδοσιακή Συνταγή για Λαγάνα

  • Χρόνος Προετοιμασίας1 Ώρες 50 Λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος30 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος2 Ώρες 20 Λεπτά
  • Μερίδες1 ψωμί

    Για τη λαγάνα θα χρειαστείτε

    Υλικά για τη λαγάνα

    • 500-520 γρ. δυνατό αλεύρι για ψωμί
    • 270 γρ. χλιαρό νερό
    • 30 γρ. ξηρό λευκό κρασί ή εναλλακτικά νερό
    • 8 γρ. στεγνή μαγιά
    • 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι (ή εναλλακτικά 50ml ελαιόλαδο)
    • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
    • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι

    Υλικά για την επικάλυψη

    • Σπόροι σουσαμιού

    Εκτέλεση

    1

    Προσθέστε σε ένα μίξερ το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το ταχίνι και ανακατέψτε για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

    2

    Προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι για να επικαλύψουν το νερό και αφήστε το παράμερα για 10 λεπτά. Μην αναμείξτε το αλεύρι στο νερό.

    3

    Χρησιμοποιώντας το μίξερ, ανακατέψτε τα συστατικά (σε μέτρια ταχύτητα) για περίπου 7 λεπτά, μέχρι η ζύμη να μαλακώσει και να μη θρυμματίζεται.

    4

    Με βάση το είδος αλευριού που χρησιμοποιείται και τον καιρό, μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε από 500 με 520 γρ. αλεύρι. Αφήστε 20 γρ. αλεύρι παράμερα και προσθέστε λίγο κάθε φορά, μέχρι η ζύμη να σταθεροποιηθεί και να μην κολλάει αρκετά.

    5

    Αλείψτε ελαφρά ένα μπολ με ελαιόλαδο, τοποθετήστε τη ζύμη για τη Λαγάνα μέσα και καλύψτε το. Αφήστε τη να φουσκώσει σε ζεστό περιβάλλον για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί το μέγεθός της.

    6

    Για αυτή τη συνταγή χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο ρηχό ταψί, περίπου 35×25 εκ. Λαδώστε τον πάτο και τις πλευρές του και απαλά πατήστε με τα δάχτυλά σας τη ζύμη για να ξεφουσκώσει.

    7

    Απλώστε τη ζύμη στη Λαγάνα ομοιόμορφα στο ταψί και αφήστε τη να φουσκώσει για άλλα 10-15 λεπτά.

    8

    Χρησιμοποιώντας το δάχτυλό σας, τρυπήστε την επιφάνεια της Λαγάνας και πασπαλίστε με νερό και σπόρους σουσαμιού.

    9

    Ψήστε τη λαγάνα σε ένα προθερμασμένο στους 180⁰C φούρνο για 25-30 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανή και να ροδίσει.

    Διαφήμιση

    Παραδοσιακή Συνταγή για Λαγάναfoodmaniacs.gr

    Με έμπνευση και φωτογραφίες από: mygreekdish.com

    Βαθμολόγησε τη συνταγή!

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend