Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Παραδοσιακή Συνταγή για Τραγανά Κουλουράκια

Μια παραδοσιακή συνταγή για τα πιο τέλεια αφράτα και τραγανά κουλουράκια! Είναι πανεύκολη και όλοι φυσικά μπορούν να την ετοιμάσουν –μικροί και μεγάλοι, καθώς είναι εξαιρετικά νόστιμη!

Δες όλες μας τις συνταγές με γλυκά εδώ.

Παραδοσιακή Συνταγή για Τραγανά Κουλουράκια

  • Χρόνος Προετοιμασίας30 Λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος20 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος50 Λεπτά
  • Μερίδες60 cookies

    Για τα κουλουράκια θα χρειαστείτε

    Υλικά για τη ζύμη

    • 1 ¼ φλιτζάνια (275 γρ.) κατσικίσιο ή πρόβειο βούτυρο, που έχει μαλακώσει
    • 8 φλιτζάνια (1κ.) αλεύρι ζαχαροπλαστικής ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
    • 6 αυγά, διαχωρίζοντας τα ασπράδια από τους κρόκους
    • 1 ¾ φλιτζάνια (400 γρ.) κρυσταλλική ζάχαρη
    • 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
    • 1 ½ κουταλιά της σούπας (20 γρ.) μαγειρική αμμωνία (ή 3 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ)
    • ½ φλιτζάνι (130ml) πλήρες γάλα

    Υλικά για το μείγμα επάλειψης

    • 2 κρόκοι αυγών
    • 1 κουταλιά της σούπας γάλα
    • 1 κουταλιά της σούπας νερό

    Εκτέλεση

    1

    Σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, αναμείξτε το γάλα με τη μαγειρική αμμωνία. Ανακατέψτε και ζεστάνετέ το. Μην το βράσετε. Αφήστε το παράμερα.

    2

    Σε ένα άλλο μικρό κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, λιώστε ¼ φλιτζάνι βούτυρο. Αφήστε το παράμερα για να κρυώσει. Θα το χρησιμοποιήσετε για να ζυμώσετε τη ζύμη.

    3

    Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, προσθέστε  τα ασπράδια και χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 5 λεπτά μέχρι το μείγμα να λάμψει και να αποκτήσει σφιχτές κορυφές. Αφήστε το μπολ παράμερα.

    4

    Χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα, 1 φλιτζάνι βούτυρο που έχει μαλακώσει, τους κρόκους, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί τελείως.

    5

    Χρησιμοποιήστε μία σπάτουλα για να ομογενοποιήσετε αργά και σταδιακά τα δύο μείγματα (τα ασπράδια και τους κρόκους με βούτυρο και ζάχαρη).

    6

    Προσθέστε το μείγμα με το γάλα και τη μαγειρική αμμωνία και ανακατέψτε για να ομογενοποιηθεί.

    7

    Κρατήστε ένα φλιτζάνι αλεύρι (θα χρησιμοποιηθεί για το ζύμωμα).

    8

    Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C και επενδύστε μία μεγάλη λαμαρίνα με λαδόκολλα.

    9

    Προσθέστε σταδιακά τα υπόλοιπα 7 φλιτζάνια αλεύρι στο κύριο μείγμα – περίπου μισό φλιτζάνι κάθε φορά. Αρχικά, χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να το ομογενοποιήσετε και όταν η ζύμη είναι σφιχτή χρησιμοποιήστε τα χέρια σας. Ρίξτε σταδιακά το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο στη ζύμη.

    10

    Ανακατέψτε καλά μέχρι όλα τα συστατικά να ομογενοποιηθούν. Εάν η ζύμη κολλάει πολύ χρησιμοποιήστε περισσότερο αλεύρι. Χρειαζόμαστε μια κολλώδη, αλλά όχι νερουλή ζύμη.

    11

    Εάν η ζύμη κολλάει πολύ και δύσκολα μπορείτε να χειριστείτε τη ζύμη, χρησιμοποιήστε περισσότερο αλεύρι. Χρειάζεστε μόνο 1 κουταλιά του γλυκού κάθε φορά.

    12

    Ενσωματώστε το αλεύρι και δείτε αν χρειάζεται παραπάνω. Σημειώστε ότι η ζύμη πρέπει να είναι κολλώδης, αλλά όχι νερουλή. Για να δείτε εάν η ζύμη είναι έτοιμη, σχηματίστε ένα κουλουράκι κι αν κρατήσει το σχήμα του, βρισκόσαστε σε καλό δρόμο. Αλλιώς, χρησιμοποιήστε περισσότερο αλεύρι.

    13

    Σχηματίστε τα κουλουράκια, όπως, επιθυμείτε, αλλά είναι σημαντικό να έχουν όλα περίπου το ίδιο μέγεθος. Τοποθετήστε τα σε μία λαμαρίνα αφήνοντας περίπου μία απόσταση 4 εκ. μεταξύ τους.

    14

    Ανακατέψτε μαζί τους κρόκους, το γάλα και το νερό. Αλείψτε με το μείγμα αυτό την κορυφή κάθε κουλουριού.

    15

    Ψήστε για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

    Διαφήμιση

    Παραδοσιακή Συνταγή για Τραγανά Κουλουράκιαfoodmaniacs.gr

    Με έμπνευση και φωτογραφίες από: 30daysofgreekfood.com

    Βαθμολόγησε τη συνταγή!

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend