Φτιάξτε την πάστα φλώρα με αμύγδαλο και γευτείτε αυτό το λαχταριστό μαρμελαδένιο γλυκό!
[ingredients]
Εκτέλεση
- Βάζετε στο μίξερ όλα τα υλικά εκτός από τη μαρμελάδα, το κονιάκ, την κανέλα και την πούδρα αμυγδάλου που έχετε για το γαρνίρισμα.
- Ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν και τοποθετείτε τη ζύμη στο ψυγείο για 3 ώρες.
- Ύστερα παίρνετε τη ζύμη, κρατάτε λίγη για να πλάσετε τα μπαστουνάκια από πάνω και την απλώνετε σε ένα ταψί.
- Από πάνω ρίχνετε τη μαρμελάδα μαζί με το κονιάκ αφού τα έχετε ανακατέψει πριν σε ένα μπολ και μετά γαρνίρετε με την πούδρα αμυγδάλου.
- Πλάθετε μπαστουνάκια και τα τοποθετείτε από πάνω κάθετα και οριζόντια.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 50 λεπτά.
Συνταγή για πάστα φλώρα με αμύγδαλο