Φτιάξτε την πάστα φλώρα με αμύγδαλο και γευτείτε αυτό το λαχταριστό μαρμελαδένιο γλυκό!
Για την πάστα φλώρα θα χρειαστείτε:
- 350 γρ. ζάχαρη
- 180 γρ. ζάχαρη άχνη
- 180 γρ. αμύγδαλα άσπρα σε πούδρα
- 250 γρ. βούτυρο
- αλάτι
- 2 κ.γ. μπέκιν πάουντερ
- 2 αυγά
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 250 γρ. μαρμελάδα μήλου
- 100 γρ. αμύγδαλα άσπρα σε πούδρα για το γαρνίρισμα
- κανέλα
Εκτέλεση
- Βάζετε στο μίξερ όλα τα υλικά εκτός από τη μαρμελάδα, το κονιάκ, την κανέλα και την πούδρα αμυγδάλου που έχετε για το γαρνίρισμα.
- Ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν και τοποθετείτε τη ζύμη στο ψυγείο για 3 ώρες.
- Ύστερα παίρνετε τη ζύμη, κρατάτε λίγη για να πλάσετε τα μπαστουνάκια από πάνω και την απλώνετε σε ένα ταψί.
- Από πάνω ρίχνετε τη μαρμελάδα μαζί με το κονιάκ αφού τα έχετε ανακατέψει πριν σε ένα μπολ και μετά γαρνίρετε με την πούδρα αμυγδάλου.
- Πλάθετε μπαστουνάκια και τα τοποθετείτε από πάνω κάθετα και οριζόντια.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 50 λεπτά.
Συνταγή για πάστα φλώρα με αμύγδαλο
Διαφήμιση