Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Πάστα φλώρα με αμύγδαλο

Φτιάξτε την πάστα φλώρα με αμύγδαλο και γευτείτε αυτό το λαχταριστό μαρμελαδένιο γλυκό!

Για την πάστα φλώρα θα χρειαστείτε:

  • 350 γρ. ‏ζάχαρη
  • 180 γρ. ‏ζάχαρη άχνη
  • 180 γρ. ‏αμύγδαλα άσπρα σε πούδρα
  • 250 γρ. ‏βούτυρο
  • ‏αλάτι
  • 2 κ.γ. ‏μπέκιν πάουντερ
  • 2 ‏αυγά
  • 1 σφηνάκι ‏κονιάκ
  • 250 γρ. ‏μαρμελάδα μήλου
  • 100 γρ. ‏αμύγδαλα άσπρα σε πούδρα για το γαρνίρισμα
  • ‏κανέλα

Εκτέλεση

  1. Βάζετε στο μίξερ όλα τα υλικά εκτός από τη μαρμελάδα, το κονιάκ, την κανέλα και την πούδρα αμυγδάλου που έχετε για το γαρνίρισμα.
  2. Ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν και τοποθετείτε τη ζύμη στο ψυγείο για 3 ώρες.
  3. Ύστερα παίρνετε τη ζύμη, κρατάτε λίγη για να πλάσετε τα μπαστουνάκια από πάνω και την απλώνετε σε ένα ταψί.
  4. Από πάνω ρίχνετε τη μαρμελάδα μαζί με το κονιάκ αφού τα έχετε ανακατέψει πριν σε ένα μπολ και μετά γαρνίρετε με την πούδρα αμυγδάλου.
  5. Πλάθετε μπαστουνάκια και τα τοποθετείτε από πάνω κάθετα και οριζόντια.
  6. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 50 λεπτά.

Συνταγή για πάστα φλώρα με αμύγδαλο

Πηγή

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

Send this to a friend