Τέλεια παστάκια μερέντας, εύκολα στην παρασκευή, που θα σας κάνουν να γλύφετε τα δάχτυλά σας!
Στη συνταγή σας έχουμε την εκτέλεση για να φτιάξετε τη μερέντα, αλλά η καλύτερη και πιο εύκολη συνταγή για σπιτική πραλίνα φουντουκιού είναι αυτή!
Παστάκια μερέντας
- Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος15 Λεπτά
- Μερίδες4
Για τα παστάκια μερέντας θα χρειαστείτε
Υλικά για τα παστάκια
- 2 πακέτα μπισκότα
- σιρόπι από γλυκό πορτοκάλι ή νεράτζι
- 1 κουτί από γάλα (αντί για γάλα προσθέτουμε νερό)
Υλικά για τη σπιτική μερέντα
- 1/2 πακέτο βούτυρο
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 3 κουταλιές της σούπες κακάο
- 2 κουταλιές της σούπες κονιάκ
- 1 φλιτζάνι φουντούκια κοπανισμένα
Εκτέλεση
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη, ρίχνουμε μετά το κακάο, το κονιάκ, τα φουντούκια και ανακατεύετε.
Σε ένα δίσκο αραδιάζετε τα μπισκότα αφού τα βρέξετε στο σιρόπι του γλυκού, διαλυμένο με χλιαρό νερό.
Πάνω σε κάθε μπισκότο βάζετε μία στρώση μερέντα και μια στρώση σαντιγί.
Από πάνω βάζετε ένα άλλο μπισκότο από τα ποτισμένα με σιρόπι.
Στολίζετε το κάθε παστάκι με πλούσια σαντιγί κομματάκια από νεράτζι, κερασάκι και ό,τι άλλο θέλετε.
Πηγή: newsbeast.gr