Παστάκια σοκολάτας με μπισκότα πτι μπερ
Σοκολατένια πανδαισία αυτά τα παστάκια σοκολάτας με μπισκότα πτι μπερ ! Με λίγα λόγια, θα ξετρελαθείτε !
Για τα παστάκια θα χρειστείτε:
- 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
- 500 ml (2 κούπες) γάλα
- 70 γρ (4 ½ κ. της σούπας) ζάχαρη
- 1 αυγό
- 20 γρ. (2 κ.σ.) κορν φλάουρ
- 120 γρ. τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα
- 50 γρ. λευκή σοκολάτα
- 40 γρ. (4 κ.σ.) αλεύρι γ.ο.χ.
- 600 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το γάλα. Ανακατεύετε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το αλεύρι και το αυγό.
- Προσθέτετε στο μπολ λίγο από το ζεστό γάλα και ανακατεύετε με το σύρμα.
- Συμπληρώνετε το χυλό στο βραστό πλέον γάλα και ανακατεύετε μέχρι να βράσει. Μόλις κρυώσει λίγο, συμπληρώνετε την τριμμένη σοκολάτα και ανακατεύετε.
- Γεμίζετε τα μπισκότα, ανά δύο, με ζεστή την κρέμα. Αφήνετε για λίγο να κρυώσουν και καταψύχετε για μισή ώρα ή βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
- Οταν πλέον έχουν παγωσει τα μπισκότα-κρέμα λιώνετε τα 2/3 της σοκολάτας σε μία κατσαρόλα, που είναι τοποθετημένη επάνω σε μία άλλη με βραστό νερό, ανακατεύοντας.
- Κατεβάζετε από τη φωτιά και συμπληρώνετε το υπόλοιπο 1/3 της σοκολάτας, ψιλικομμένη. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει. Με αυτόν τον τρόπο “στρώνει” η σοκολάτα και παραμένει λεία και τραγανή αφού παγώσει.
- Βουτάτε ένα-ένα τα παστάκια του μπισκότου με ένα πιρούνι και αφήνετε να κρυώσουν επάνω σε ένα λαδόχαρτο.
- Λιώνετε την λευκή σοκολάτα με τον ίδιο τρόπο και γεμίζετε ένα χωνάκι -λαδόκολλα ζαχαροπλαστικής.
- Γράφετε γράμματα της Αλφαβήτα ή κάνετε σχέδια επάνω σε κάθε παστάκι. Αφού παγώσει και η λευκή σοκολάτα είναι έτοιμα!
Πηγή: γλυκέςτρέλες
Διαφήμιση