Το αγαπημένο μας παστίτσιο σε μία αλλιώτικη συνταγή. Παστίτσιο με κοτόπουλο και λαχανικά και καλή μας όρεξη! 🙂
[ingredients]
Εκτέλεση
- Κόβετε το κοτόπουλο και τα λαχανικά σε κυβάκια.
- Ζεσταίνετε το μισό βούτυρο σε κατσαρόλα και ρίχνετε το κοτόπουλο.
- Αλατοπιπερώνετε και το σοτάρετε, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Το βγάζετε από την κατσαρόλα και ρίχνετε το υπόλοιπο βούτυρο.
- Προσθέτετε το κρεμμύδι, το πράσο, τις πιπεριές και τα καρότα.
- Σοτάρετε για 2 λεπτά και προσθέτετε τα κολοκυθάκια.
- Τα σοτάρετε όλα μαζί, μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά.
- Ξαναβάζετε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο και τα μαγειρεύετε όλα μαζί, για λίγο.
- Προσθέτετε την ντομάτα, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και σβήνετε με το κρασί.
- Σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα αφήνετε να σιγοβράσουν, μέχρι να μείνουν με τη σάλτσα τους.
Για τη μπεσαμέλ
- Λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι.
- Ανακατεύετε συνεχώς με σύρμα και ψήνετε για λίγο.
- Ρίχνετε το γάλα, το κρασί και ανακατεύετε ζωηρά, για να μη σβολιάσει η κρέμα.
- Συνεχίζετε το ανακάτεμα, μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα.
- Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε ένα – ένα τα αυγά, ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις.
- Προσθέτετε και το τριμμένο τυρί, αφού κρατήσετε λίγο για το τέλος.
- Αλατοπιπερώνετε και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει λίγο.
- Απλώνετε 3-4 κουταλιές μπεσαμέλ στο ταψί και από πάνω μία πρώτη στρώση με λαζάνια.
- Ρίχνετε 2 φλιτζάνια από τη μπεσαμέλ στο μείγμα του κοτόπουλου και αφού την ανακατέψετε, απλώνετε το μισό μείγμα πάνω από τα λαζάνια.
- Κάνετε μία δεύτερη στρώση με λαζάνια και απλώνετε πάνω τους το υπόλοιπο μείγμα κοτόπουλου.
- Σκεπάζετε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσει και να κάνει μια ωραία κρούστα.
- Αφήνετε το παστίτσιο να κρυώσει λίγο πριν το κόψτεε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Πηγή: icookgreek.com
Διαφήμιση