Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Πατατόπιτα χωρίς φύλλο

Μια υπέροχη συνταγή για πατατόπιτα, εύκολη στην εκτέλεση με μπεσαμέλ, τυρί και αλλαντικά στο φούρνο.

Πατατόπιτα χωρίς φύλλο

  • Χρόνος Προετοιμασίας5 Λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος10 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος15 Λεπτά
  • Μερίδες6

    Για τα νηστίσιμα κουλουράκια θα χρειαστείτε

    • 1 ποτήρι ‏ελαιόλαδο
    • 1 ποτήρι ‏χυμό πορτοκαλιού
    • ‏ξύσμα από ένα πορτοκάλι
    • 3/4 του ποτηριού ‏ζάχαρη
    • 1 πρέζα ‏αλάτι
    • 1/2 κ.γ. ‏κανέλα
    • 1 σφηνάκι ‏κονιάκ
    • 1 φακελάκι ‏μπέικιν πάουντερ
    • ‏αλεύρι όσο πάρει για να γίνει μια εύπλαστη ζύμη

    Εκτέλεση

    1

    Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες, τις τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ με νερό και τις αφήνετε για 10 λ να μουλιάσουν.

    2

    Μετά τις στραγγίζετε καλά, τις σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί και τις τοποθετείτε σε μεγάλο μπολ.

    3

    Προσθέτετε το αλάτι και το αλεύρι και ανακατεύετε καλά.

    4

    Ετοιμάζετε στη σάλτσα/μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής, φροντίζοντας όμως να μη τη πήξετε πολύ και να την αφήσετε περισσότερο υγρή από τη κανονική κρέμα.

    5

    Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος 20 εκ. και στρώνετε στη βάση του μια στρώση πατάτες, μια στρώση με λίγη κρέμα μπεσαμέλ, μια στρώση με θρυμματισμένο τυρί και μορταδέλα και μετά επαναλαμβάνετε τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά, φροντίζοντας να ολοκληρωθεί με τελευταία στρώση από πατάτες, μπεσαμέλ και τριμμένη παρμεζάνα.

    6

    Ψήνετε τη πατατόπιτα σε προθερμασμένο στους 170 βαθμούς φούρνο για 45-50 λ ή μέχρι όταν ελέγξετε τις πατάτες με ένα πιρούνι αυτές να έχουν μαλακώσει καλά και ροδοκοκκινίσει η επιφάνειά του.

    7

    Βγάζετε το ταψί από το φούρνο αφήνετε τη πατατόπιτα 5 λ στο ταψί να “σταθεί” και μετά τη κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

    Διαφήμιση

    patatopita

    Πηγή: sintayes.gr

    Δες και αυτή τη συνταγή!

    Πατατόπιτα χωρίς φύλλο
    Πόσο σας άρεσε η συνταγή

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων.

    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

    Send this to a friend