Πατατοσαλάτα με αυγό και μπέικον
Σε ελάχιστο χρόνο μπορείτε να ετοιμάσετε την πιο ωραία πατατοσαλάτα που έχετε φάει ποτέ! Πολύ εύκολα και απολαμβάνοντάς την σπίτι σας!
[ingredients]
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε τις πατάτες σε μία μέτρια κατσαρόλα και καλύψτε τις με κρύο νερό.
- Φέρετε σε βρασμό και κατεβάστε τη θερμοκρασία με μέτρια και μαγειρέψτε τις πατάτες για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να τρυπιούνται με το πιρούνι.
- Ταυτόχρονα σοτάρετε το μπέικον σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό, για περίπου 12 λεπτά. Ύστερα τοποθετήστε το σε χαρτί κουζίνας για να σουρώσει.
- Βάζετε τα αυγά να βράσουν και μόλις έρθουν σε βρασμό τα αφαιρείτε από τη φωτιά, τα καλύπτετε και τα αφήνετε για 6 λεπτά. Ύστερα τα καθαρίζετε.
- Σουρώνετε τις πατάτες (χωρίς να τις ξεφλουδίσετε) και αφήστε τις να κρυώσουν για 6-8 λεπτά.
- Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύετε το ξύδι, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και δοκιμάζετε.
- Καθαρίστε τις πατάτες και τοποθετήστε τις σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέστε πρώτα το μπέικον και τα αυγά και ύστερα το μείγμα με τη μαγιονέζα.
- Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.
Διαφήμιση